Acasa Front Autostrada Soarelui este singurul loc din lume unde politia rutiera are ordin sa-si execute serviciul cu spatele

Autostrada Soarelui este singurul loc din lume unde politia rutiera are ordin sa-si execute serviciul cu spatele

2 min read
0
0
418

Felul în care se circulă pe autostrăzile din România dovedește că foarte mulți șoferi fie nu acordă suficient respect regulilor de circulație, fie pur și simplu nu le cunosc. Spre exemplu, mai multe accidente în lanț au avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada A2 București-Constanța, cand autoritățile au anunțat initial un carambol cu 20 de mașini, însă în timpul intervenției bilanțul a devenit tot mai grav. Au fost implicate cel puțin 50 de vehicule.

În acest context abordarea intervențiileor de prevenire a accidentelor rutiere pe Autostrada A2 a devenit cel putin bizara dacă nu unica în lume.

Aglomerația și cozile interminabile ce se formează către Constanța sau către București sunt contracarate de echipaje de la rutiera care se deplasează cu spatele pe banda de urgență!

Deși, sub nicio formă nu ai voie să folosești banda de urgență ca bandă de circulație, în România, pe A2, aceasta este folosită de echipajele de la rutiera ca banda de deplasare în marșarier. Aceștia conduc în acest mod km întregi punand in pericol viata participanților la trafic.

Logica acestui tip de deplasare este de a ajunge tot timpul în spatele autoturismelor ce formează coloane în așteptare și de a atrage atenția celor care vin cu viteza din spate, în acest fel incercandu-se evitarea unui carambol.

Dacă aceasta metoda unica este una eficace rămâne de văzut insă sigur da peste cap toate normele rutiere în vigoare.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vlad Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic cu cocaina

Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din Rom…