Acasa Diverse O alcoolemie de 1,78 mg/l constatată de către polițiști din cadrul IPJ PRAHOVA, a fost de fapt 0,00 mg/l în sânge

O alcoolemie de 1,78 mg/l constatată de către polițiști din cadrul IPJ PRAHOVA, a fost de fapt 0,00 mg/l în sânge

3 min read
0
0
126
Se cunoaște faptul că valorile înregistrate pentru alcoolemie cu aparatele Etilotest au caracter informativ. Valoarea reală a alcoolemiei nu o poate certifica decât testul realizat prin recoltarea probelor de sange. Discrepanțele valoriilor înregistrate de aparatul etilotest și a celor din sânge pot fi uluitoare. Așa s-a întâmplat si cu un rezultat înregistrat de lucrători din cadrul IPJ PRAHOVA.  Acestia au întocmit dosar penal unui conducător auto a cărui testare a arătat o valoare de 1,78mg/l alcool în aerul pur expirat însă ulterior probele din sânge au arătat o valoare de0,00 mg/l. Iată comunicatul IPJ PRAHOVA:
Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind depistarea la volan, pe Drumul Naţional 1, Sinaia, a unui bărbat în vârstă de 36 de ani având o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior 0,00 g/l la analizele de sânge, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova este abilitat să comunice următoarele: 
La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în oraş, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din oraş. 
Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere faptul că rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au condus bărbatul în cauză la o unitate medicală unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. 
La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l. 
Având în vedere aceste aspecte, dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, cu soluţie procedurală.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…