Acasa Cultură MUZEUL ÎN AER LIBER DE SCULPTURĂ CONTEMPORANĂ

MUZEUL ÎN AER LIBER DE SCULPTURĂ CONTEMPORANĂ

2 min read
0
0
276

Pe un loc viran între blocuri și linia ferată spre București, numit cândva impropriu parc, ploieștenii îl știu, călătorii spre capitală îl știu – se vedea și din tren, prinde contur zi de zi altceva : Tabăra internațională de Sculptură Monumentală Contemporană Ploiești. Arghezian zic, și nu numai, era un loc viran plin de „bube, mucegaiuri și noroi”. Aici, azi, domnul Nicolae Ovidiu Popa ne zice: marmura, marmora eminesciană, piatră vrăjită, rotunjită, cioplită – este viață ridicată de sculptor pe verticală. Aici, în piatra de marmoră și poezie se ascund ștergarul nostru vărgat, tricolorul, Cloșca cu puii de aur ai minții românești.
Dacă Tabăra Națională de Sculptură de la Măgura Buzăului, cândva în regiune, a încetat să mai existe, am mutat-o la la Ploiești, spun inițiatori și susținătorii taberei de la noi, Asociația „24PH Arte”.
Am conștiința creației săvârșită – cu cerneala, cu penelul, cu dalta – că va trece din veac în veac dacă este desăvârșită. Desăvârșira vine de la Dumnezeu.
În mental, cetățenii Ploieștiului, ori câte probleme au azi, apreciază această tabără de sculptură cu spiritul generațiilor de altă data:
Noi ce lăsăm după noi ?
Răspunsul îl au ploieștenii și Asociația „24PHArte”.
03 septembrie 2021, Dan Drăguș

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Comisar de politie a divulgat unui suspect că va fi supravegheat și că i se va percheziționa domiciliul

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță trimiterea în judecată sub control judiciar a…