Acasa Front 10 motive să nu te muti intr-un Residence

10 motive să nu te muti intr-un Residence

8 min read
0
0
633

Oamenii nu prea știu ce-și doresc. Ar vrea viața din reclamă: un pic de fericire, un mic dejun cu familia, să stea cu bătrânii la masă de Sărbători, să aibă și un balcon pe care copiii să se joace și să se stropească cu apă vara, să aibă și un mic loc de joacă lângă bloc, iar dimineața, când se grăbește, să nu se încurce în pantofi pentru că n-are unde să-i țină. Vor lucruri decente. Problema e că ei nu au pregătirea necesară astfel încât să-și dea seama că lucrurile alea decente le sunt refuzate și le pot primi abia la prețuri mari. Apartamentele de peste 1.500-1.800 de euro pe metru pătrat încep să fie decente. Afacerea în construcții e printre cele mai bănoase. Marja de profit e gigantică.

Până la urmă, dezvoltatorii se hrănesc din disperarea oamenilor de-a avea o casă. Suntem cei mai mulți proprietari din Europa.

România a avut parte, printr-un fel de ironie a sorții, în perioada comunistă, de locuințele de cea mai bună calitate din Europa. Pentru simplul motiv că în comunism proprietatea privată fusese în mare parte abolită, terenul era tot al statului, iar arhitecții făceau arhitectură modernist-funcționalistă. Ceea ce însemna că încercau să pună locurile cât mai bine orientate către soare, pe un teren care n-avea limite. Și au ieșit apartamente foarte bune, cu care ne-am obișnuit când am crescut. Lucrul cel mai trist e că acum ne mutăm în niște blocuri mai noi și mai bine finisate, în care gradul de confort e mai mic, pentru că spațiile sunt trișate: culoarul nu mai e de 1,2 metri, cât ar trebui, bucătăria nu mai e suficient de mare. Înghesuie toate elementele astea ca să le vândă mai bine. Asta e foarte trist.

În centrul Londrei găsești mai puțin confort decât în București, Titan, să zicem. Iar noi le aveam și acum începem să le pierdem.

Dezavantajele complexurilor rezidentiale

  • 1- Aglomeratia, zumzetul si forfota sunt cateva din aspectele care caracterizeaza aceste complexuri rezidentiale. Fie ca vrei, fie ca nu vrei, aici mereu ai sa dai nas in nas cu aceeasi oameni, pentru ca impartiti acelasi spatiu. Astfel, daca esti o persoana mai solitara sau iti place mai mult sa evadezi, un complex rezidential nu este cea mai buna solutie.

 

  • 2- Investitorii de multe ori vor sa scoată profituri maxime din bucata de teren pe care urmează sa construiască cartierul, asa ca aproape toate proiectele au ca rezultat o mare aglomerare de apartamente care-ti dau senzația ca îți duci viata intr-un cămin studențesc.

 

  • 3- Dacă pleci dintr-un cartier vechi și te muti intr-un Residence vei avea surprinderea sa vezi că blocurile nu sunt la o distanta destul de mare unul de altul asa cum sunt clădirile pozitionate intr-un cartier vechi.

 

  • 4- Intimitatea balcoanelor este una limitata intr-un Residence, unde aici toată lumea privește pe toată lumea datorita poziționării arhitecturale.

 

  • 5- Mutarea dintr-un cartier vechi ce-ti oferea libertate te va duce intr-o zona ingradita plina de reguli, asa cum sunt cartierele Residence, ceea ce multor persoane nu o sa le fie tocmai confortabil.

 

  • 6- Te vei simții cu ușurință ca intr-o multinațională unde nu tu ești seful, desi ești propietar, ci constructorul. Îți vei da seama ca ai ales sa trăiești intr-un stabiliment izolat de garduri și bariere.

 

  • 7- Costurile traiului intr-un Residence sunt cu mult mai mari, pentru ca proprietarul nu pleacă după vânzarea apartamentelor, ci conduce în continuare proiectul, cerând taxe suplimentare celor care s-au mutat acolo.

 

  • 8- Vei plăti o rata lunară toată viata. O rata care reprezintă paza și îngrijirea proprietății, asta după ce ti-ai achitat toate costurile de întreținere.

 

  • 9- La vânzarea unei garsoniere sau apartament antreprenorul vă va prezenta ca spațiu locuibil si balconul desi în balcon nu se poate dormi iarna.

 

  • 10- In calitate de propietar nu ai voie să modifici nimic iar înainte de mutare sa fi foarte atent la regulile stabilite de adevăratul propietar ( cel care ti-a vândut apartamentul) pentru că s-ar putea sa ai de patimit

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…