Acasa Sport Momentul bilanţului la AS Petrolul 52 Ploieşti

Momentul bilanţului la AS Petrolul 52 Ploieşti

9 min read
0
0
487

Miercuri dimineaţă, la sala de conferințe a Hotelului Vigo, a avut loc ultima conferinţă de presă din acest an a AS Petrolul 52 Ploieşti.

Într-un cadru plăcut şi prietenesc, conducătorii „lupilor galbeni” au prezentat bilanţul pe cele 5 luni de activitate ale clubului, au vorbit despre viitorul echipei, dar şi despre problema momentului, anume cedarea mărcii către noua Asociaţie din partea Primăriei Ploieşti.

La conferință au participat Mircea Dridea, președintele de onoare al clubului, Cristi Vlad, președintele executiv şi Tavi Grigore, antrenor principal.

Primul care a deschis conferinţa a fost seniorul lupilor, „Nea Mircea Dridea”, care a taxat imediat municipalitatea şi autorităţile locale privind cedarea mărcii:

 „Nu știu de ce se tot tergiversează discuțiile vizând recunoașterea aceasta! De parcă noi, garanții proiectului, suntem niște simpli anonimi, nicidecum cei care am muncit, ani la rând, pentru ca acest simbol să rămână în inimile ploieștenilor! Iar acum, la momentul în care cei care au menirea să le păstreze se încăpățânează să ducă recunoașterea în derizoriu și, eventual, să cedeze mărcile contracost, ca la piață, noi cerem doar normalitatea! Fără să recunoaștem că Petrolul a devenit un troc politic, fără să susținem un partid sau un candidat, ci doar un punct de vedere al corectitudinii! Nimeni nu ne respectă și nu vrea să-și asocieze numele societății de o entitate care nu are legitimitate totală! Este logic și de aceea vreau să mai fac un apel către cei care au în păstrare istoria noastră! Da, a noastră, pentru că noi am muncit să o clădim și noi avem menirea să nu o lăsăm în paragină! Nu vreau să o mai lungesc, știm cu toții că alta ar fi fost soarta echipei dacă, în toamnă, s-ar fi acceptat între politicieni acel joc în care erau incluse cele două entități de sport, Clubului Sportiv Municipal și Petrolul Ploiești! Dar… nu mai are rost să dezgropăm morții!”, a declarat Mircea Dridea.

La rândul său Preşedintele „găzarilor ”, Cristi Vlad, a spus că Mircea Dridea este singurul care poate discuta despre Petrolul vechi şi actual.

Antrenorul echipei, Octavian Grigore nu a dat un răspuns ferm despre situaţia echipei, declarând: „Din păcate, și să vreau să vă spun ceva și nu pot, situația, la acest moment, nefiind tocmai limpede din punctul de vedere al fondurilor care să ne permită discuții cu fotbaliștii doriți! Am văzut, din august, mai mult de 500 de jucători, și mai tineri, și mai în vârstă, și mai valoroși, și mai puțin valoroși! Nouă ne trebuie fotbaliști pe care să-i avem pentru lupta promovării de la anul, așadar fotbaliști cel puțin de liga a treia, poate chiar a doua, iar valoarea costă, se știe! Se joacă și cu sufletul, dar sunt necesari și banii de salarii, de prime, puțini, dar să fie! Nu neg că ne-ar interesa fotbaliști precum Micu și Puchea de la Boldești, dar trebuie să ajungem la un consens cu oficialii de acolo! Și mai sunt și alții, chiar destui, numai că nu putem vinde pielea ursului din pădure! Este nevoie de bani, iar fonduri vor ajunge la echipă numai dacă vom avea și recunoașterea Consiliului Local! Nu o să înțeleg niciodată de ce ar trebui să existe un proiect dual, care să reprezinte un nume atât de mare precum cel al Petrolului, în loc ca forțele conjugate să lupte pentru o echipă mare, un club puternic și indestructibil! O să ajungem de râs, ca la București, Constanța, Craiova și alte părți! Știți cu toții la cine mă refer și la ce prezumtiv proiect”.

Despre „proiectul dual”, Tavi Grigore referindu-se, voalat, la posibilul zvon că Vivi Răchită ar avea o altă echipă Petrolul căreia să-i fie atribuite însemnele solicitate.

La sfârşitul conferinţei de presă, președintele AS Petrolul 52 Ploieşti, Cristi Vlad, a prezentat balanța veniturilor – cheltuielilor, în perioada 1 august – 30 noiembrie 2016. O situaţie echilibrată, suma fiind de aproximativ 385.000 lei venituri, dintre care 365.000 cheltuieli, totalul rămas fiind de 20.000 de lei.

bilant

O sumă modestă pentru un club care doreşte promovarea imediată, însă mulţumitoare în momentul de față, dupăvcum a spus şi Cristi Vlad.

„Mulțumitoare de vreme ce, după un debut cu 7-8.000 de suporteri în tribune, am ajuns la final să avem numai câteva sute! Să zicem o mie, cu șase lei biletul, fac șase mii, iar pe noi ne costă un meci acasă în jur de zece mii, asta și cu `ajutorul` domnilor de la Jandarmerie care clasează meciurile Petrolului în categoria medie de risc! Adică, mai exact, obligativitatea de a avea zeci de oameni de ordine, nu 10-12 cât ar fi normal la un meci cu grad de risc scăzut! Și, de aici, scăderea drastică a fondurilor…”

Gabi Dima

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

” Lasa Tableta si ia Paleta!” Înscrieri la Cursuri de Tenis de Masă!

Sub egida ” Lasa tableta si ia paleta!” Clubul Sportiv sectia de Tenis de Masa organizeaza…