Acasa Social Ministerul Fondurilor Europene are deschisă o linie de finanţare de 100 de milioane de euro pentru afaceri sociale

Ministerul Fondurilor Europene are deschisă o linie de finanţare de 100 de milioane de euro pentru afaceri sociale

2 min read
0
0
317

Mai puţină birocraţie, scutiri de taxe şi impozite locale şi vizibilitate mai mare pe internet pentru întreprinderile care angajează persoane vulnerabile. Guvernul speră ca astfel să încurajeze economia socială, care, la noi este la început de drum, iar banii europeni aşteaptă să fie cheltuiţi.

În momentul de faţă, în ţara noastră, sectorul economiei sociale este, încă, la început de drum. În timp ce 6% din angajaţii Uniunii Europene sunt cuprinşi într-o structură de acest gen, în ţara noastră abia se atinge pragul de 2%.

Cei care vor să dezvolte o astfel de afacere trebuie să depună un proiect la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă. Răspunsul vine în 30 de zile.

De luna viitoare, întreprinzatorii ar putea avea la dispoziţie şi o platformă online.

Sunt două componente pentru cetăţean. Una de informare, unde pot afla despre ce înseamnă să fii o întreprindere socială, care sunt condiţiile, iar poi partea de aplicare direct pe platformă, a declarat Cezar Neaga, reprezentant al programului GovITHub.

Ministerul Fondurilor Europene are deschisă o linie de finanţare de 100 de milioane de euro pentru acest sector.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …