Acasa Politică MAI: 473 de sesizări de posibile încălcări ale legii electorale

MAI: 473 de sesizări de posibile încălcări ale legii electorale

3 min read
0
0
414

Alegerile pentru Camera Deputaților și Senat s-au încheiat fără incidente majore care să afecteze procesul electoral, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Practic, în ziua votului au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puține decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012.

“Prefecții, subprefecții și peste 65.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați ai altor structuri MAI au fost la datorie în aceste zile și au asigurat măsurile necesare care au avut ca scop buna desfășurare a procesului electoral. Cadrele MAI au verificat cu celeritate și imparțialitate toate sesizările privind săvârșirea de contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul de vot. Ieri, 11 decembrie a.c., în ziua votului au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puține decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012”, anunţă MAI.

În urma verificărilor, cca 45% dintre sesizări nu s-au confirmat. În cazurile în care sesizările s-au dovedit a fi întemeiate, s-au luat măsurile legale, fiind aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.100 lei. Totodată, au fost sesizate 104 de infracțiuni în care sunt cercetate 141 de persoane.

În urma valorificării datelor puse la dispoziție de STS prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), de la nivelul MAI au fost trimise către structurile teritoriale de Poliție un număr de 201 notificări privind validări multiple în secțiile de votare. Pentru toate aceste notificări se efectuează cercetări.

Alte cazuri sesizate au vizat continuarea propagandei electorale și apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112.

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI va rămâne activat până la finalizarea întregului proces electoral.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…