Acasa Eveniment Lucian Rădulescu a băgat CSM Ploiești în datorii

Lucian Rădulescu a băgat CSM Ploiești în datorii

7 min read
0
0
1,002

Astăzi, la Judecătoria Ploiești, un nou termen în dosarul care are ca obiect validare poprire, dosar în care ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE PRAHOVA este creditor, RĂDULESCU LUCIAN – debiror, iar CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL PLOIEŞTI a ajuns să fie în situația de terț poprit.

Lucian Rădulescu a fost consilier al deputatului PSD de Prahova, Laura Moagher, și după scandalul când a fost surprins în timp ce amenința și înjura un agent de poliție a fost demis din funcție, unde încasa de la Parlament un salariu de 1.495 lei pe lună.

În prezent, Lucian Rădulescu este director adjunct al CSM Ploiești și administrator al bazelor sportive din subordinea clubului, respectiv stadionul ”Ilie Oană”, Sala Sporturilor Olimpia și Hipodromul din Ploiești. Se spune că ar fi protejatul viceprimarului Cristian Mihai Ganea, cel care are și Clubul în subordine.

Rădulescu a fost acuzat de uz fals, în urmă cu câteva luni, de către omul de afaceri Lucian Gheorghe. Antreprenorul i-ar fi împrumutat pe Rădulescu mai multe sume de bani, în valoare totală de 350 000 de euro. Ulterior, pe numele lui Gheorghe a fost depusă o plângere penală pentru șantaj și camătă, în ciuda faptului că el susține că banii nu au fost împrumutați cu dobândă.

”Între anii 2013-2015 l-am împrumutat cu diferite sume de bani scopul fiind de a înființa anumite benzinării. Suma totală de bani a fost de 350.000 de euro. Aveam încredere în el. Mi-a dat înapoi 20.000 de lei vechi. Concubina domnului Rădulescu e directoare la OTP Bank și mi-a sustras bani din cont. Mi-am deschis cont la rugămintea lor și apoi am rămas fără 50.000 de euro. Am făcut plângere pentru furt la ANPC, iar ANPC a mers la Poliția Prahova. M-am trezit cu altă plângere penală în care sunt chemat pentru șantaj și camătă. Și în hârtia notarială făcută între noi scrie clar că e un împrumut fără dobândă. El spunea că-mi dă 25% din a doua benzinărie cumpărată. Ivan Georgiana, concubina domnului Rădulescu, a făcut plângerea. Plângerea a fost respinsă de instanțe”, a declarat Lucian Gheorghe la GSP LIVE.

În replică, Rădulescu spune că este vorba de un contract de împrumut asumat între două părți și că o parte din bani i-a dat înapoi, prin bancă.

Conform sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, CSM Ploieşti, ca terţ poprit, e obligat să achite acum aproape 1,6 milioane de lei către omul de afaceri care l-a împrumutat în trecut pe Lucian Rădulescu şi cheltuieli de judecată, în valoare de 520 de lei.

„Admite cererea de validare a popririi formulată de creditorul Gheorghe Lucian, în contradictoriu cu terţul poprit Clubul Sportiv Municipal Ploieşti şi debitorul Rădulescu Lucian. Validează poprirea înfiinţată prin adresa de poprire din data de 20.08.2018 emisă de SCPEJ Trifina, Tanase şi Galea în dosarul de executare nr. 4649/2016 asupra sumelor datorate de terţul poprit Clubul Sportiv Municipal Ploieşti debitorului Rădulescu Lucian. Obligă terţul poprit la plata către creditor a sumelor pe care le datorează debitorului în limita sumei de 1.599.418,92 lei. Obligă terţul poprit la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 520 lei reprezentând 20 lei taxă judiciară de timbru şi 500 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Ploieşti”, se arată în sentinţa publicată pe portalul instanţelor.

Sentința Judecătoriei Ploieşti face trimitere la un dosar de executare din 2016, pe baza căruia un cabinet specializat a transmis în august 2018 o cerere de poprire către angajator. Mai exact, CSM a fost solicitat să oprească lună de lună o parte din salariul lui Rădulescu şi să o vireze către creditor, o persoană fizică, în numele lui Lucian Gheorghe.

Conducerea CSM a refuzat să pună în aplicare solicitarea, motiv pentru care acum este obligată de instanță să plătească suma de 1 599 418 lei debitorului. Banii reprezintă peste 10% din bugetul anual al acestei structuri a administraţiei locale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vezi pe judete, cati tineri au votat la alegerile locale

Peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale,…