30 septembrie, 2020
Acasa Front Localitatea Gornet, Prahova, iese din carantina in urma unei decizii a Curtii de Apel

Localitatea Gornet, Prahova, iese din carantina in urma unei decizii a Curtii de Apel

2 min read
0
0
113

Curtea de Apel București a admis, marți, acțiunea autorităților din comuna Gornet, județul Prahova, și a decis anularea ordinului de carantinare a localității. Instanța a respins însă solicitarea de despăgubiri din partea autorităților locale. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Potrivit noii legi privind carantina (136 din 18 iulie 2020), hotărârea primei instanțe poate fi atacată cu recurs în maximum două zile de la comunicare. În vederea soluționării recursului, dosarul se înaintează în aceeași zi la Înalta Curte de Casație și Justiție, în format scris sau electronic.

Înalta Curte de Casație și Justiție se pronunță în complet de 5 judecători, în termen de 5 zile de la sesizare, prin hotărâre definitivă. Hotărârea definitivă prin care s-a anulat actul administrativ cu caracter normativ se publică în 24 de ore de la pronunțare în Monitorul Oficial al României, potrivit procedurii prevăzute la art. 23 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Pe de altă parte, comuna Gornet ar fi ieșit oricum mâine din carantină, întrucât expira perioada legală de carantinare noteaza g4media.ro

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

In Parcul Municipal Ploiești Vest a fost realizata cea mai mare expoziție de sculptură monumentală din România

In Parcul Municipal Ploiești Vest este in desfasurare un proiect al Asociației Culturale “…