Acasa Front In plina campanie electorala, angajatii primariei Blejoi ofera sacoșe cu produse la inaugurarea unei troițe

In plina campanie electorala, angajatii primariei Blejoi ofera sacoșe cu produse la inaugurarea unei troițe

2 min read
0
0
451

In data de 08.09.2020, in jurul orei 12.20, la inaugurarea troiței de pe strada Principală, intersectie cu strada Cimitirului din Blejoi,  candidatul la functia de primar al comunei, Adrian Dumitru, prin angajatii primariei, a oferit pungi cu produse cetatenilor din comuna, participanti la eveniment.

Greu de invins instictul mitei electorale intr-o tara ca Romania, unde multi alegatori si-au „vandut” voturile ani la rand pe bani, mici si bere, concerte gratis sau pui congelati.

Intre timp, insa, legea electorala s-a schimbat, competitorii electorali nemaiavand dreptul sa ofere nici macar umbrele sau galeti, ca in anii trecuti.

Conform art. 386 din Codul Penal, mita electorala, se pedepseste cu inchisoare de pana la trei ani daca un candidat incearca prin diferite metode coruperea alegatorilor.

„Oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”, se arata in articolul 386.

In acest sens Partidul Prahova in Actiune a inaintat o sesizare catre Biroul Electoral de Circumscriptie al comunei Blejoi.

Asteptam raspunsul autoritatilor!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…