Acasa Front SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE! 100 de lei, arma politistului impotriva mediului infractional

SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE! 100 de lei, arma politistului impotriva mediului infractional

7 min read
0
0
1,721

Scandaluri, violente, apeluri 112!

Zi de zi politistul de ordine publica este nevoit sa impace si capra si varza. Adica? Pe de o parte opinia publica care il asteapta cu telefonul in mana pe modul video si pe de alta parte infractorul sau contravenientul care arata presei ce vanataie are sub degetul mic in urma impotrivirii la incatusare. Este putin probabil ca un agent de politie din cadrul unei structuri de ordine publica sa evite pe parcursul carierei o cercetare prealabila in urma unei reclamatii ori de la ” capra” ori de la ” varza”.

De unde vine scaderea continuua a autoritatii politistului?

In goana politicului de a atrage electorat, acesta a intarit sistematic drepturile civile in detrimentul autoritatii statului. Acesta nu este un lucru rau! Numai ca printre acesti civili se afla si infractorii.

Pe de o parte cetateanul doreste ca agentul de politie sa nu poata exercita nici un fel de masura impotriva unui contravenient, ci sa aiba numai obligatii, insa atunci cand urla muzica in miez de noapte intr-o curte de tigani e contrariat ca politia nu face nimic. Ba face! Aplica legea! Legea pe care si-o doreste politicianul pentru atragere de electorat si de care electoratul este foarte multumit.

Totul se discuta la nivel de imagine si nu in profunzime.

Puterea politistului de 100 de lei!

Ne miram ca avem o situatie infractionala in crestere? E normal, pentru ca in acest moment cuantumul al amenzii, de exemplu pentru scandal, este de 100 lei.

Stiati stimati cetateni ca la o bataie stradala atunci cand sunati speriati la politie, agentul vine sa va apere si sa-i aplice ” turbatului” o „usturatoare” amenda in valoare de 100 lei?

Nu stiati! Da! Amenzile la Legea 61 sunt in valoare de 100 lei. Va minte comunicatul de presa al politiei sau mai bine este transmis intr-un anumit fel, atunci cand se anunta public faptul ca in urma nu stiu carui scandal au fost aplicate amenzi de 1000 lei pentru persoanele implicate.

Da! 1000 de lei este maximul! Suma este trecuta pe procesul verbal! 1000 de lei! Adevarat! DAR OBLIGATIVITATEA POLITISTULUI ESTE CA IN CONFORMITATE CU LEGEA SA TREACA PENTRU PLATĂ JUMATATE DIN MINIMUL AMENZII. AMENDA FIIND INTRE 200 SI 1000 LEI, SE TRECE MAXIM DAR OBLIGATORIU SPRE PLATA IN 15 ZILE, JUMATATE DIN MINIM. ADICA JUMATATE DIN 200. OBLIGATORIU! Tiganul care te-a batut are de plata 100 de lei in 15 zile.

Asta spune la Art 2 pct 24 sanct de art 3 alin 1 lit b 200 1000 din legea 61/1991

Asta e legea stimati cetateni! Si trebuie aplicata daca-i lege! Si chiar asa se aplica daca nu stiati!

Cum si-o fi imaginat legiuitorul ca politia poate asigura siguranta publica cu 100 de lei?

Un alt exemplu este înmormântarea lui Pian! Balbele fortelor de ordine au venit din vidul legislativ. Marcel Vela a iesit sa transmita populatiei ca s-au aplicat amenzi celor care n-au purtat masca! Marcel Vela trebuia sa constate in acel moment cat este amenda pentru nepurtarea măștii! Dar nu a explicat asta populatiei! AMENDA PENTRU NEPURTAREA MASTII, JUMATATE DIN MINIM, OBLIGATORIU, ESTE 250 LEI.

Suma asta nici nu exista pentru lumea interlopa. Va dati seama, a iesit trumfator Marcel Vela pe posturile de televiziune sa ne spuna ca Florin Salam a fost sanctionat! Suuuper au spus cetatenii! Dar a omis sa ne indice si valoarea amenzii, 250 lei!  ” Ai gresit buzunarul baiatul meu” a zis Adrian Minune pentru o suma aproape identica primita pe frunte la o dedicatie.

 

Cei care au contact cu politia sunt de o anumita factura si cunosc legea! Cum sa nu ai in crestere mediul infractional cand ” gaborul” n-are voie aia, n-are voie aia si amenda e 100 de lei. Amenda pentru deplasare fara bilet pe autobuz este mai mare!

Presiunea societatii civile atunci cand in on-line apare un caz in care ” politia nu a facut nimic” sau ” de ce a facut” trebuie sa inceteze, pentru ca postura de martor se poate transforma intr-o zi in postura de victima si vei simti pe pielea ta puterea politistului de 100 de lei atunci cand va veni sa te apere.

Schimbati cuantumul amenzilor domnilor politicieni, pentru ca vrem siguranta pe strazi pentru copii nostrii si dorim sa simtim siguranta la vederea fortelor de ordine!

 

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…