Acasa Politică Gabriel Oprea mai vrea o dată! A depus la Senat o cerere oficială de reluare a votului în cazul solicitării DNA de urmărire penală

Gabriel Oprea mai vrea o dată! A depus la Senat o cerere oficială de reluare a votului în cazul solicitării DNA de urmărire penală

4 min read
0
0
434

Senatorul Gabriel Oprea a anunţat, pe Facebook, că a depus la Senat cererea către Călin Popescu Tăriceanu pentru reluarea votului asupra solicitării DNA de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, afirmând că nu este intenţia sa de a „fugi de Justiţie”, dar consideră că dosarul este o „răfuială” politică.

„Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic”, scrie Oprea.

Reamintim că senatorii au respins luni cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a fostului ministru de Interne. Procurorii anticorupţie au vrut să înceapă urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. DNA susţine că Oprea a cerut să fie escortat de Poliţia Rutieră şi tot el a stabilit viteză coloanei oficiale în noaptea de 20 octombrie 2015, atunci când a murit poliţistul Bogdan Gigină.

Încă un miting de protest se anunţă astăzi în Capitală, după ce Senatul a votat luni pentru menţinerea imunităţii lui Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigina. De această dată protestul va avea loc în Piaţă Universităţii, începând cu ora 18.00.

Organizatorii evenimentului spun că nu cer reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă, ci accesul liber al Justiţiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă Gabriel Oprea este sau nu vinovat.

Protestatarii de la mitingul din Capitală, organizat aseară împotriva votului dat de Camera superioară a Parlamentului privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, au eliberat bulevardul 13 Septembrie, la aproximativ două ore și jumătate de la începerea protestului. Traficul rutier în zonă a fost reluat la ora 21,30, pe ambele sensuri, după ce a fost întrerupt timp de aproximativ o oră.

Cei peste 1.000 de protestatari au scandat lozinci împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea și a parlamentarilor. Pe pancartele afișate de aceștia se putea citi: “(L)Egalitatea în fața legii”, “Nimeni nu este mai presus de lege”, “Asanarea justiției, răspunderea magistraților”, “Mandatați să reprezentanți, nu să abuzați”, “Parlamentari voi sunteți gunoiul României”, “Cancerul care distruge țara”, “Șobolanii care fug de justiție”, “Vrem dreptate”, ”DNA nu te Oprea!”.

Foto: Octav Drăgan

protest4protest1protest2protest3

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…