Acasa Justiție Elena Udrea şi Rudel Obreja scapă de controlul judiciar în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea şi Rudel Obreja scapă de controlul judiciar în dosarul „Gala Bute”

3 min read
0
0
362

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis definitiv, marți, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru Elena Udrea, trimisă în judecată în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Decizia de marţi a instanţei supreme este definitivă, astfel că Elena Udrea şi Rudel Obreja nu vor mai fi sub supraveghere judiciară şi nu vor mai fi obligaţi să meargă la Poliţie în fiecare săptămână.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…