Acasa Justiție Dragnea la ÎCCJ în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu

Dragnea la ÎCCJ în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu

4 min read
0
0
445

Liviu Dragnea s-a prezentat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.  Dragnea a părăsit sediul instanței supreme în jurul orei 19.00, susținând că atât el, cât și Victor Ponta, sunt nedreptățiți „în mai multe sensuri”. În fața magistraților ÎCCJ s-a prezentat astăzi, în același dosar, și soția lui Liviu Dragnea, Bombonica.

Miza procesului este una uriaşă pentru Dragnea, întrucât dacă primeşte încă o pedeapsă, fie şi cu suspendare, politicianul se duce după gratii.

„Dacă în urma contopirii celor două pedepse, presupunând că va fi pedepsit și-n această cauză, va rezulta o pedeapsă care nu depășește trei ani de zile, se poate acorda suspendarea executării pentru pedeapsa contopită. Trebuie să fie trei ani în contopire, cu spor cu tot”, a afirmat avocatul Lucian Bolcaș. „Dacă acum Liviu Dragnea va fi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sporul poate să fie de un an, deci în total patru ani și nu se mai poate suspenda. Dacă ia doi ani cu suspendare, se ajunge la pedeapsa de trei ani și câteva luni. Ar trebui să ia un an, cu condiția ca sporul să nu se calculeze la pedeapsa curentă de doi ani. Dacă primește o pedeapsă cu închisoarea prin contopire, poate să i se acorde un spor de o treime, și atunci evident că nu i se mai poate aplica suspendare. Șansa lui Dragnea este să fie achitat aici. El nu poate să mai primească cu suspendare”, sunt calculele lui Bolcaș.

Reamintim că în dosarul „Referendumul”, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de executare cu suspendare.

Liviu Dragnea nu a dorit ca soţia sa, Bombonica, să fie şefa şoferilor, a paznicilor şi a femeilor de serviciu, iar în acest fel, şefa DGASPC Teleorman, Floarea Alesu a creat serviciul Secretariat unde soţia lui Dragnea a fost numită şefă. Potrivit martorilor audiaţi în dosar, aceasta nu semna pontaje şi alte acte pe motiv că i se părea „jenant” se arată în documentele de anchetă.

Mai mulţi martori dar şi fosta şefă a DGASPC Teleorman le-au povestit procurorilor DNA despre favoritismul de care s-a bucurat fosta soţie a lui Liviu Dragnea în cadrul Direcţiei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…