Acasa Eveniment DNA Ploiești: Sorin Blejnar a fost reținut pentru trafic de influență

DNA Ploiești: Sorin Blejnar a fost reținut pentru trafic de influență

2 min read
0
0
366

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut, luni, de către procurorii DNA Ploiești, după ce a fost audiat timp de aproape cinci ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Sorin Blejnar, reţinut într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, a fost scos încătuşat, luni după-amiază, din sediul DNA Ploieşti, el declarând că este ”total” nevinovat şi că nu-l cunoaşte pe omul de afaceri care controlează firma în favoarea căreia este acuzat că a intervenit pentru încheierea de contracte.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

„Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Lui Sorin Blejnar i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând să fie prezentat marți la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…