Acasa Eveniment Deși Organizaţia Mondială a Sănătăţii revine la mesajul conform căruia purtarea măştilor de protecţie nu reprezintă soluţia în lupta contra coronavirusului, în Prahova, edilii, instaurează obligativitatea purtării ! Cei din conducerea judetului sunt mai medici decât medicii! Cine nu o poartă mască, amendă între 2000 si 20.000!

Deși Organizaţia Mondială a Sănătăţii revine la mesajul conform căruia purtarea măştilor de protecţie nu reprezintă soluţia în lupta contra coronavirusului, în Prahova, edilii, instaurează obligativitatea purtării ! Cei din conducerea judetului sunt mai medici decât medicii! Cine nu o poartă mască, amendă între 2000 si 20.000!

2 min read
0
0
258

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova,  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova  a decis că purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în spaţiile publice din judeţ.

Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).

Purtatul măstii devine obligatoriu pe tot teritoriul judeţului Prahova! Decizia devine obligatorie din data de 10 aprilie, iar nepurtatul măştii vă poate aduce o amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei, conform art. 28 din OUG 1/1999.

Cum intodeauna edilii prahoveni au condus judetul ” după ureche” si au dus o politica populista o arata chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii care revine la mesajul conform căruia purtarea măştilor de protecţie nu reprezintă soluţia universală în lupta contra coronavirusului.

În cadrul unei conferinţe de presă online, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a precizat că măştile nu sunt ”soluţia miracol” împotriva pandemiei, iar purtarea acestora nu are niciun efect dacă toate celelalte măsuri luate de guverne nu sunt respectate de către cetăţeni.

„Nu exista solutie miracol. Doar purtarea mastilor nu poate opri pandemia de COVID-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Directorul OMS a mai precizat şi că măştile ar trebuie folosite doar de profesioniştii din domeniul medical, în special acum când există o criză planetară de măşti de protecţie.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…