Acasa Diverse Știrile rele fac trafic, deci fac bani! Alex Dima de la PROTV, a uitat să-si pună mască la finalul unei știri prezentată ingrijorător despre coronavirus

Știrile rele fac trafic, deci fac bani! Alex Dima de la PROTV, a uitat să-si pună mască la finalul unei știri prezentată ingrijorător despre coronavirus

3 min read
0
0
172

Ceea ce diferă, în cazul COVID 19, este panica întreținută de massmedia și care a depășit nivelul din 2009, când omenirea s-a confruntat cu o altă amenințare pandemică: H1N1. Evident, între timp s-au înmulțit smartphone-urile, s-a ieftinit internetul, rețelele sociale gândesc în locul rețelelor neuronale din capul fiecărui follower în parte.

Televiziunea, radioul și new-media câștigă audiență. Știrile rele fac trafic, deci fac bani…pe termen scurt. Criza care urmează căderii burselor, dispariției banilor de investiții, încetinirii transportului și al producției de bunuri înseamnă mai puțină reclamă, pentru că publicitatea este prima la care renunță o companie rămasă fără capital. Poate nu toți jurnaliștii din new media or fi atât de noi încât să nu-și amintească prin ce a trecut presa în 2009-2010?Dacă în alte domenii impactul crizei a fost de 15-35%, veniturile mass-media s-au redus de trei ori!

O dovada că in aceste momente se caută impactul emotional si ca imaginea este foarte importanta pentru o stire bad news, a fost informația adusa de cunoscutul realizator Alex Dima in emisiunea Stirile Protv din 07.04.2020 de la ora 20.

Vedeta a prezentat un caz in care un medic bolnav a fost chemat la muncă in Suceava. Pentru a amplifica impactul emotional, in prima parte a stirii, care a fost filmata intr-un birou unde Alex Dima se afla singur , acesta a tinut sa vorbeasca prin telefon cu cei intervievati, avand o masca de protectie la gura. In schimb cand s-a trecut la filmarea in exterior, in aer liber, realizatorului tv nu i-a mai trebuit o asemenea protectie pentru coronavirusul de care se arata foarte ingrijorat in materialele sale.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…