Acasa Politică Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, dar nici Valer-Daniel nu-i mai… Breaz!

Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, dar nici Valer-Daniel nu-i mai… Breaz!

7 min read
0
0
13

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei pentru declaraţiile „profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători. Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii.

„Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, mai precizează Dăncilă.

Ea spune că orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod.

„La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, încheie premierul.

Viorica Dăncilă îl va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei. Un alt personaj „alambicat în declarații.

Ecaterina Andronescu a declarat, la Digi 24, că nu a căutat-o Viorica Dăncilă.
”Intenţia mea era de a spune, ceea ce am şi spus de fapt, că, dacă părinţii nu le spun, noi, la şcoală, avem obligaţia să îi ajutăm pe copii să înţeleagă să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu, din toamnă să generăm o campanie în şcoli să îi ferim de răufăcători. (…) nu asta era intenţia mea de a o acuza cumva pe Alexandra sau pe părinţii ei. Niciun moment nu am gândit aşa şi nici nu am cum să gândesc aşa”, a declarat Ecaterina Andronescu. Aceasta a precizat că s-ar fi aşteptat să i se ceară explicaţii.
”Eu am explicat ce am vrut să zic, dacă s-a înţeles aşa îmi pare rău. Nu pot decât să zic că îmi pare rău. (…) Dacă premierul a luat o decizie nu am ce să mai fac”, a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Ecaterina Andronescu a fost numită ministru al Educaţiei pentru a patra oară, în noiembrie 2018. Decizia a aparţinut la acea vreme Vioricăi Dăncilă şi lui Liviu Dragnea, care au dorit astfel să-i închidă gura PSD-istei, care în luna septembrie a anului trecut a făcut publică o scrisoare prin care i-a cerut demisia lui Dragnea şi a numit guvernul Dăncilă „cel mai slab din istoria PSD”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primăria municipiului Ploieşti a achiziţionat 8 autobuze noi

Primăria municipiului Ploieşti a achiziţionat 8 autobuze noi, în contextul contractului în…