Acasa Economic Curtea de Conturi: Primăria Blejoi impozitează abuziv contribuabilii

Curtea de Conturi: Primăria Blejoi impozitează abuziv contribuabilii

4 min read
0
0
930

Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Blejoi, condusă de edilul Adrian Dumitru de la PSD, impozitează ilegal contribuabilii cu sume mult mai mari decât ar trebui.
Diferența provine dintr-o eroare de interpretare a legii din partea Primăriei Blejoi.
Ce face Primăria Blejoi. Colectează impozite pentru ”clădiri cu instalații”, ca și cum gospodăriile din localitate ar fi racordate la rețeaua de canalizare funcțională. Or, sistemul public de canalizare din comuna Blejoi nu este încă funcțional.
În plus, Primăria Blejoi consideră locuințele cu fosă septică ca fiind ”clădiri cu instalații”, ceea ce este greșit, a explicat, cu legea în mână, Stelian Grigore, expert în cadrul Primăriei și candidat la funcția de primar al comunei Blejoi din partea Partidului Prahova în Acțiune.
Ce spune legea. Potrivit Codului fiscal, ”clădirea se consideră că are instalație de canalizare dacă este dotată cu conducte prin care apele menajere sunt evacuate în rețeaua publică”.
Ce ar trebui să facă Primăria Blejoi. ”Locuința racordată la propria fosă septică nu reprezintă clădire cu instalație de canalizare în înțelesul prevederilor legale menționate, caz în care impozitul care ar trebui aplicat este cel pentru clădire fără instalații”.
Ce a stabilit Curtea de Conturi. Diferența este semnificativă între cele două tipuri de impozite pentru ”clădiri cu instalații” și pentru ”clădiri fără instalații”, ceea ce înseamnă că Primăria Blejoi colectează abuziv, de ani de zile, sume mult mai mari decât prevede legea.
Foto 1: fragment din documentul Curții de Conturi privind modalitatea abuzivă de impozitare practicată de primăria Blejoi, condusă de Adrian Dumitru de la PSD


Foto 2: fragment din documentul Curții de Conturi privind modalitatea abuzivă de impozitare practicată de primăria Blejoi, condusă de Adrian Dumitru de la PSD
Cine răspunde. Cine dă înapoi blejoienilor banii colectați ilegal. ”În baza raportului Curții de Conturi, locuitorii din Blejoi ar trebui să dea în judecată primarul și Consiliul Local și să ceară restituirea sumelor colectate nelegal”, a declarat avocatul Răzvan Stănciulescu, lider al Partidului Prahova în Acțiune și candidat pentru funcția de primar al municipiului Ploiești.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Soarelui este singurul loc din lume unde politia rutiera are ordin sa-si execute serviciul cu spatele

Felul în care se circulă pe autostrăzile din România dovedește că foarte mulți șoferi fie …