Acasa Justiție Curtea de Apel decide pe 28 octombrie dacă Ponta își mai poate folosi titlul de doctor

Curtea de Apel decide pe 28 octombrie dacă Ponta își mai poate folosi titlul de doctor

3 min read
0
0
367

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat, vineri, că se va pronunţa pe 28 octombrie asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, informează News.ro.

Avocatul fostului premier a susţinut în faţa instanţei că ordinul prin care lui Ponta i-a fost acordat titlul de doctor nu mai poate fi revocat după 13 ani, dacă deja a produs efecte.

În replică, avocatul Ministerului Educaţiei a spus că nu ordinul ministrului ar fi trebuit atacat, ci hotărârea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare  (CNATDCU).

Victor Ponta nu a fost prezent, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, dar avocatul său a susţinut, în faţa instanţei, că ordinul prin care ministrul Educaţiei i-a retras titlul de doctor anulează un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte în circuitul civil.

Tehnicile de copiere din teza de doctorat a lui Ponta, a susţinut Comisia de Etică, au fost de multe ori „copierea de fragmente din alte lucrări şi în succesiunea în care ele curg în lucrările originale”, ori «tehnica montajului», adică se preiau bucăţi disparate din lucrările surse pentru a confecţiona propriile pagini ale autorului, evident fără respectarea minimală a citării coecte.

„Toate indică nu numai cât de mult a fost copiat, dar şi intenţia şi, mai rău, prin minime cosmeticări, efortul de a masca rudimentar actul copierii, fără atribuirea corectă a autorilor de la care s-a preluat identic”, se arăta în hotărârea CE.

„Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internaţională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefaţa semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase şi fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini”, a declarat şeful Comisiei de Etică, Marian Popescu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…