Acasa Sport Costel Enache, noul antrenor al echipei FC Petrolul

Costel Enache, noul antrenor al echipei FC Petrolul

5 min read
0
0
127

Antrenorul Costel Enache a fost numit la conducerea tehnică a echipei din Liga a II-a Petrolul Ploieşti, fiind prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă.

Enache îl înlocuieşte pe Flavius Stoican, care a demisionat în urmă cu o săptămână.

Costel Enache are ca obiectiv promovarea, iar în cazul în care nu o va obţine contractul lui va fi rediscutat la finalul sezonului.

Totodată, preşedintele Marisu Stan a anunţat că va demisiona dacă echipa nu va obţine promovarea în Liga I.

FC Petrolul ocupă locul 8, cu 31 de puncte, după 20 de jocuri. Echipa ploieşteană este la şase puncte de CS Mioveni, de pe locul 2, direct promovabil, şi la zece de liderul UTA. FC Rapid ocupă locul 3, de baraj, cu 35 de puncte.

„Am stat două luni acasă şi sufăr după Liga I şi la Petrolul am găsit un mijloc real şi corect de a ajunge din nou în Liga I. Mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Matematica este una alternativă pentru noi în acest moment, statistica şi calculul matematic real nu ne dau şanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul lui separat şi eu consider că cele şase puncte până la primul loc promovabil pot fi recuperate”, a spus Enache.

Putem avea un parcurs aproape perfect și, pas cu pas, să ne depășim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puține, dar asta ne forțează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greșit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călărași și Farul Constanța, două echipe cu forță, iar aceste meciuri ne vor arăta direcția pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan și ne pot oferi încredere pe mai departe”, a adăugat noul antrenor al „lupilor”, cel care va colabora cu un staff ce îi va mai cuprinde pe Cătălin Munteanu (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor portari) și Alessandro Cittadino (preparator fizic).

„O despărțire de cineva nu poate fi o bucurie, pentru că ea se produce, în general, dacă lucrurile nu funcționează așa cum trebuie. Din păcate, la noi lucrurile nu au mers, suntem departe de ceea ce ne doream, dar încercăm să uităm ce a fost și să ne facem planurile pentru ce va fi în continuare. Așa încât, într-o formulă nouă, să putem remonta ceea ce este de remontat până la sfârșitul campionatului”, a declarat Marius Stan.

Costel Enache, 46 de ani, a antrenată ultima dată formaţia AFC Hermannstadt, de care s-a despărţit la 30 septembrie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

35 de ani de la tragedia de pe Heysel care a marcat lumea fotbalului

29 mai 1985 reprezintă data care marchează cea mai neagră oră din istoria competiţiilor UE…