Acasa Eveniment Comunicat de presă – IPJ Prahova

Comunicat de presă – IPJ Prahova

6 min read
0
0
403

Control la un centru de colectare a materialelor feroase din Dumbrăvești, soldat cu dosar penal

— Ieri, polițiști din cadrul Postului Comunal Dumbrăvești au efectuat un control la un centru de colectare a materialelor feroase și neferoase care funcționează pe raza comunei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit 50 metri de cablu electric din aluminiu, în greutate de 8 kg.

Din cercetări a rezultat că ar fi fost vândut de către un localnic, după ce — anterior — acesta l-ar fi sustras dintr-o fostă fermă pomicolă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cablul în cauză a fost ridicat de la centrul de colectare și ulterior predat persoanei vătămate.

Acțiuni ale polițiștilor rutieri soldate cu amenzi în valoare de peste 15.000 de lei

— În cursul zilei de ieri, polițiști ai Serviciului Rutier au organizat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cazurilor de conducere sub influența alcoolului, a abaterilor săvârșite de pietoni, precum și pentru prevenirea și combaterea cazurilor de neacordare de prioritate acestei categorii de participanți la trafic.

Pentru neregulile constatate, au întocmit un dosar penal, au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale (16 pentru pietoni, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 12 pentru viteză, trei pentru alcool etc.), în valoare de 15.315 lei, iar ca măsuri complementare au reținut patru permise de conducere auto.

Exemple de infracțiuni rutiere:

— Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală — două (Tg. Vechi și Comarnic);

— Conducere a unui autovehicul fără permis — una (Ploiești);

— Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România — una (Ploiești);

— Punere în circulație/conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice — două (Ploiești și Păulești).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

— Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 14 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 356 de conducători auto și au fost controlate 72 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat trei infracțiuni și 196 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (28 pentru viteză excesivă; 40 pentru abateri ale pietonilor; 26 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare auto.

— De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat patru infracțiuni (trei în flagrant) și 93 de contravenții (dintre care 49 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 27 la O.U.G. nr. 195/2002, trei la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 30.620 lei.

Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 209 autovehicule și au legitimat 458 de persoane.

— În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 23 de infracțiuni și constatate 69 de contravenții (dintre care 28 la Legea nr. 61/1991 și 37 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 479 de persoane și au fost controlate 245 de autovehicule (32 de testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…