Acasa Eveniment Combaterea propagandei teroriste online, în atenția Poliției Române

Combaterea propagandei teroriste online, în atenția Poliției Române

2 min read
0
0
360

Polițiștii români, împreună cu omologii din Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat 1.814 mesaje care incitau la acțiuni teroriste, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru a fi îndepărtate.

În perioada 29 — 30 noiembrie a.c., polițiștii din România, Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au acționat pentru combaterea propagandei teroriste și a materialelor promovate de grupări teroriste.

Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc și rețelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea și instigarea la acțiuni extremiste.

laptop-interzis

În acest context, la Haga, a avut loc o întâlnire a specialiștilor în combaterea terorismului din cele 5 țări, care a avut ca scop identificarea și luarea măsurilor necesare pentru îndepărtarea de pe internet a mesajelor care incitau la acțiuni teroriste și violente.

În urma activității comune a polițiștilor participanți au fost identificate 1.814 mesaje care incitau la acțiuni teroriste și violente, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru ca aceștia să ia măsuri în vederea îndepărtării lor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…