Acasa Politică Ciclic, învingem comuniștii

Ciclic, învingem comuniștii

8 min read
0
0
82

” Ciuma Ŕosie” a fost învinsă! Se dovedește faptul că istoria se repeta! Comunistii au mai fost învinși o data in 1996. Euforia polito-revolutionara a fost la fel de intensă și în acel an al alegerilor. Gândirea e simpla! Politicienii devin ” buni” datorită neputinței celor care sunt la putere , adică a celor ” răi”. Asa împărțim lumea. Nu conștientizăm niciodată ca autobuzul numit România a fost condus de toate partidele, aruncate la guvernare de o ruleta, pe rand sau in coaliții. Dezastrul actual nu este al unui prezent primar, ci al unei sofisticate politici de înțelegeri, interese si aranjamente între aceleași figuri ce ne sunt ultrafamiliale  si care sub filozofia democrației ne plimba de la o stare politica la alta. „Cei rai”de acum  vor deveni in 10 ani „cei buni”,  datorită eșecului politic ai celor pe care-i ducem acum pe umeri! Totul se repeta! Roata! Pleacă ai noștri, vin ai nostrii”!

După 6 ani de la revoluție populatia se saturase de bolșevici!

La sfârşitul lui noiembrie 1996, forţele de dreapta ajung pentru prima dată la putere, sub forma unei coaliţii între Convenţia Democratică Română (care cuprindea PNŢCD, PNL şi PSDR), PD, şi UDMR. Emil Constantinescu, profesor al Universităţii Bucureşti, este ales preşedinte. Relaţiile din interiorul coaliţiei sunt tensionate chiar de la început, conflictul dintre PD şi PNŢCD culminând cu plecarea primului ministru, ţărănistul Victor Ciorbea.

Mandatul începe cu o depreciere record a leului: la sfârşitul lui 1996 valoarea dolarului era de 3.200 de lei vechi şi ajunge la peste 7.000 de lei în ianuarie 1997. Pe tot parcursul anului 1997, preţurile se majorează cu aproximativ150%.

Convenţia n-a reuşit decât doborârea recordului de privatizări eşuate: aproximativ 1.000 dintre contractele de vânzare încheiate de Fondul Proprietăţii de Stat, în perioada 1997 – 2000, au fost reziliate ulterior.

În timpul mandatului CDR se prăbuşesc în lanţ mai multe bănci, după ce guvernările anterioare ale FSN – PDSR le-au stors de bani. Pe rând, băncile care acordaseră credite clientelei politice se dizolvă, pierderile unora dintre ele fiind preluate de stat. Cel mai răsunător este falimentul Bancorex, banca prin care se derulaseră tranzacţiile firmelor de comerţ exterior, în timpul lui Ceauşescu, şi prin care s-au scurs banii din afacerile ilegale cu petrol, în timpul embargoului impus fostei Iugoslavii. Statul a preluat la buget credite neperformante în valoare de 1,8 miliarde de dolari, restul activităţilor fiind transferate la BCR.

Şomajul înregistrează cea mai mare rată postdecembristă, de 11,8%, în 1999. Guvernul CDR permite şi el  pensionările anticipate, pentru a masca şomajul – peste 650.000 de persoane s-au pensionat în aceşti ani. Asta va exercita însă o presiune crescândă asupra fondului de pensii, deficitele crescând de la an la an, cu un punct culminant de aproape 600 de milioane de euro, în 1998.

Astfel din politicienii ” buni ” au devenit cei ” răi” ducând tara in cea mai dezastruoasa guvernare pe care a avut-o România vre-o data!

Politicianul PSD-ist, a devenit politicianul „bun”, populatia fiind sătulă de corupția și eșecul din guvernarea celor ” răi”. Alegerile pentru președinția României din anul 2000s-au desfășurat în două tururi de scrutin, fiind câștigate de candidatul PDSR, Ion Iliescu. Rezultatele primului tur de scrutin au declanșat o mobilizare în favoarea lui Ion Iliescu, acesta fiind susținut chiar de către foști oponenți ai săi.

La nici 4 ani ruleta a pus din nou PSD la putere. Aceeași si aceeași politicieni migrati prin votul electoral din lipsa alternativei.

Convenţia Democratică Română cuprindea PNŢCD, PNL şi PSDR, PD, şi UDMR. Aceași partide care prin rotație ne aduc iluzia fericirii de la revoluție încoace. Acum e randul lor….al castigatorilor! S a invartit roata! Cine ne salveaza!!! PNL!!!

Informarea, echilibrul si evitarea de a adera fanatic la un curent politic, va duce la limpezirea unei butaforii, a unei iluzii bolywoodiene in care cavalerului alb, de partid, ne rezolvă problemele dar nu e lăsat de „cei rai”. România țărișoara asta mică, face parte din Europa! In iluzia democrației să nu uităm un lucru, BOGAȚII CONDUC! BOGAȚII FAC REGULILE!

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Klaus Iohannis a luat o amenda de 5000 lei

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciola…