Acasa Cultură Biserica e prima care nu crede in existenta DOMNULUI! ” Asa a vrut Dumnezeu” nu mai e valabil, vor masuri contra coronavirus

Biserica e prima care nu crede in existenta DOMNULUI! ” Asa a vrut Dumnezeu” nu mai e valabil, vor masuri contra coronavirus

6 min read
0
0
166

Se pare ca nici macar biserica nu are incredere in DUMNEZEU! Dumnezeu nu ar face rau propriilor credinciosi mai sles in sfanta biserica. Dar acest Dumnezeu este doar o motivatie pentru controlul maselor si marirea averilor conducatorilor de culte. Pentru ca un Dumnezeu atotputernic nu ar imbolnavi nici o persoana, pentru ca Dumnezeu iubeste omul si nici un parinte nu ar face rau propriului copil. Mai ales ca Dumnezeu urmeaza sa faca rau trandmitand un virus prin propriile sfinte icoane!

Insa atunci cand trecem de ” lumea basmelor” si ajungem in realitate si pragmatism, chiar cei care pretind ca  propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu, dau semne de indoiala. Nu mai privesc in sus. Rup legatura! Nu i mai intereseaza ce vrea Dumnezeu. Iau masuri proprii. Nu-l mai intreaba, nu mai au incredere in puterea Lui! Nu mai e valabila sintagma ” asa a vrut Dumnezeu”. Daca Dumnezeu a vrut coronavirus, de ce va impotriviti lucrarii Domnului?

Patriarhia Română și Biserica Catolică roagă credincioșii să respecte regulile de igienă și îi îndeamnă pe cei bolnavi să se roage acasă. Măsurile sunt luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în România.

Biserica Ortodoxă și cea Catolică se implică pentru a împiedica răspândirea coronavirusului:

„Nu sărutați icoanele și nu dați mâna cu alți credincioși Patriarhia Română și Biserica Catolică roagă credincioșii să respecte regulile de igienă și îi îndeamnă pe cei bolnavi să se roage acasă. Măsurile sunt luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în România. De Simona David, Joi, 27 februarie 2020, 19:59 Spălarea riguroasă a mâinilor şi a feţei cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului în caz de tuse şi strănut, dezinfectarea obiectelor şi suprafeţelor frecvent utilizate sunt doar câteva dintre măsurile ce trebuie luate, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române. Din punct de vedere liturgic şi duhovnicesc, Patriarhia recomandă ca persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autorităţile medicale, să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spaţiul bisericii, pentru a nu-i expune şi pe alţii la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de Radio Trinitas şi Trinitas TV. Nu sărutăm icoanele în biserică”

„Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin). Menţionăm că în Biserică Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, precizează Patriarhia.

Potrivit sursei citate, „toate cele precizate mai sus constituie măsuri excepţionale temporare, fiind îngăduite de Biserica Ortodoxă Română, ca adaptare în situaţia de epidemie”.

 

Mai puteti citi pe mediasud.ro

Sindicatul Europol solicita agenților de poliție să nu mai iasă in zonele aglomerate, conform recomandărilor impuse de Direcția Medicală

Detalii pe link

Sindicatul Europol solicita agenților de poliție să nu mai iasă in zonele aglomerate, conform recomandărilor impuse de Direcția Medicală

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vezi pe judete, cati tineri au votat la alegerile locale

Peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale,…