Acasa Eveniment Aproape 300 de polițiști prahoveni vor fi la datorie de Crăciun

Aproape 300 de polițiști prahoveni vor fi la datorie de Crăciun

7 min read
0
0
341

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova este la datorie, în serviciul comunității, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Cei aproximativ 300 de polițiști, care vor fi zilnic la datorie în acest weekend, au ca prioritate prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Aceștia vor acționa organizați în 123 de patrule auto, dar și 21 de patrule pedestre.

Din totalul efectivelor care acționează în această perioadă, aproximativ 200 de polițiști de ordine publică vor fi la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, cei 60 de polițiști rutieri angrenați zilnic în activitate, vor folosi 30 de autospeciale, 7 dintre acestea dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

PENTRU A VĂ PETRECE MINIVACANȚA DE CRĂCIUN ÎN SIGURANȚĂ, POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ

În cazul în care plecați de la domiciliu în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru ca sosirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE PRAHOVA vine în întâmpinarea eventualelor evenimente negative ce ar putea avea loc în această perioadă.

În acest context, polițiștii vă recomandă să nu neglijați următoarele aspecte:

Asigurați toate ușile și geamurile casei, inclusiv ușa de la balcon;

Rugați un vecin de încredere să aibă sub observație locuința dumneavoastră și să vă ridice în această perioadă corespondența;

Nu vă transformați conturile on-line în surse de informare pentru infractori.

Pregătiți-vă discret plecarea, evitând să postați pe rețelele de socializare locul sau perioada de timp cât veți lipsi de la domiciliu.

Dacă hotărâți să petreceți timpul liber în străinătate:

Interesați-vă din timp cu privire la legislația țării respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor țării noastre din statele respective — informații puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe — www.mae.ro.

Interesați-vă de moneda de schimb a țării de destinație și efectuați schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda națională este greu de achiziționat, puteți efectua schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriți cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceți-vă doar numele și numărul de telefon (nu și adresa!).

Pe perioada sejurului:

Când ajungeți la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitați taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.

Banii și bunurile de valoare trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteți accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional!

Dacă aveți repartizată o cameră la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare, nu lăsați geamurile sau ușa de la balcon deschise!

Evitați să păstrați codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunțați banca despre acest lucru!

În locurile aglomerate, la spectacolele organizate în aer liber în această perioadă, atenție la bunurile/valorile deținute asupra dumneavoastră.

La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, în interiorul vestimentației.Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ‘chilipiruri’, de cele mai multe ori produsele sunt contrafăcute sau provin din infracțiuni.

Nu lăsați în autoturisme, la vedere, bunuri, sacoșe, bagaje. Chiar dacă acestea nu conțin sume de bani sau valori mari, ele reprezintă o tentație pentru infractori, care vă pot forța portiera, vă pot sparge geamul, prejudiciul produs astfel poate fi mai mare decât valoarea bagajului sustras.

Recomandăm tuturor cetățenilor să sesizeze deîndată POLIȚIA prin 112, atunci când viața, sănătatea sau siguranța bunurilor personale sau ale altuia sunt puse în pericol.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…