Acasa Social Angajații din penitenciare amenință cu proteste

Angajații din penitenciare amenință cu proteste

2 min read
0
0
442

Angajații din penitenciare solicită ministrului Justiției, Raluca Prună, și Guvernului să aplice prevederile Ordonanței 20 și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, așa cum se întâmplă în celelalte structuri din sistemul de apărare, în caz contrar ei amenințând cu proteste pe o perioadă nedeterminată.

„Guvernul tehnocrat legalizează discriminarea, împărțind sistemul național de apărare în șmecheri și fraieri. Prin OUG 20/2016 tot personalul din penitenciare, ca toți salariații din domeniul de ordine publică și apărare, trebuia să primească din luna august în salariu sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009. În realitate s-au dat aceste drepturi peste tot în structură — Poliție, Armată, SPP, STS, SRI—, mai puțin în penitenciare, printr-o interpretare obscură, încă neclarificată și neasumată în scris. Nici ministrul Justiției, nici ministrul Muncii nu ne-au transmis că această prevedere nu trebuie aplicată în penitenciare. Prin urmare, avem o situație de letargie, de neaplicabilitate a legii, pe care ne-am hotărât să o curmăm”, a declarat, joi, Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP).

El a precizat că salariul mediu în sistemul penitenciar este în jur de 2.400 de lei, care include toate drepturile, iar debutanții au un salariu mult mai mic, nefiind vorba nici pe departe despre „o plată prea bună” în penitenciare. iar angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt nemulțumiți și din cauză că sunt obligați să muncească ore suplimentare foarte multe, care nici acestea nu sunt compensate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …