Acasa Diverse A început școala pentru clasele I-IV cu detinutii de la Penitenciarul Ploiesti

A început școala pentru clasele I-IV cu detinutii de la Penitenciarul Ploiesti

2 min read
0
0
84

Luni, 05 septembrie 2022, la Penitenciarul Ploieşti, un grup  format din 16 persoane private de libertate adulte, aflate  în  clasele I-IV, au început cursurile de școlarizare, în  cadrul programului  „A doua şansă ”.

Activitatea de şcolarizare  în  unitatea de detenție  se realizează  în baza  Legii nr. 254 din 2013 şi  în acord cu Recomandările Europene  privind  educația în penitenciare, cu sprijinul  Centrului Școlar de Educație Incluzivă  nr. 1  Ploiești.

Penitenciarul Ploiești asigură manualele și rechizitele aferente, Inspectoratul Județean Școlar Prahova asigură salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare, similar ca în toate școlile din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Administrația Națională a Penitenciarelor, prin serviciile de educație și asistență psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene  au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de școlarizare  “A doua șansă”, obiectiv prioritar pentru  creșterea șanselor de reintegrare socială  a persoanelor private de libertate  și  dezvoltarea nivelului educațional, fiind, totodată o alternativă  viabilă  pentru  continuarea și  finalizarea studiilor  obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reușit să ajungă la școală.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

De ce haituieste Primaria Ploiesti soferii care parcheaza in spatele magazinului Winmark

Datele furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DR…