Acasa Front Un fakenews cu un politist demisionar a fost preluat de multe institutii media

Un fakenews cu un politist demisionar a fost preluat de multe institutii media

2 min read
0
0
270

„Un polițist și-a dat demisia pentru că nu vrea să dea amenzi persoanelor care nu poartă mască. Gabi Dumitrescu a anunțat într-un mesaj postat pe contul de Facebook că a fost amenințat de șefi, ca să se conformeze regulilor. În caz contrar, urma să fie concediat, așa că polițistul a decis să renunțe serviciu.”, asa incepe o știre „fakenews” ce face vâlvă pe platformele de socializare.

Grupurile de polițiști din mediile on-line au fost inundate cu această știre, preluata de mai multe instituții media, fără a se face nici cea mai mica verificare, doar pentru simplu fapt ca ” dădea bine”.

Persoana citata în informația cu demisia, este o persoana fictiva, mediasud.ro a încercat sa gaseasca contul care a fost citat ca sursă a textului original. Persoana cât și profilul nu exista. Se mai poate observa ca în cele doua fotografii ( avatar si profil) sunt doua persoane diferite.

In postare nu se specifica instituția unde a activat „Gabriel Dumitrescu” nu se da nici un detaliu profesional, secția unde a executat serviciul, IPJ-ul unde a activat, nimic. Este redactat un simplu text lacrimogen în care cu profesionalism la finalul acestuia este indicata și moartea soției.

Persoana care a gândit fakenews-ul a facut-o pentru a creste nemulțumirea și asa în fierbere a angajaților M.A.I. și cum era de așteptat a declanșat „bulgarele de zapada”!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

De ce nu trage politistul cu pistolul? In cazul de la Buzau pistolul era prea mult pentru astfel de interventii, iar bastonul era prea putin

Cazul activistului civic agresat intr-un sat din Buzau de fata cu politia arata cat de vul…