Acasa Front Stiați ca în contextul pandemiei pot exista și aglomerari benefice?

Stiați ca în contextul pandemiei pot exista și aglomerari benefice?

4 min read
0
0
187

Se cunoaste deja faptul ca guvernul bate ” toba” covidului doar acolo unde nu are interes.

Cea mai cunoscuta decizie a fost exact in perioada izolarii, atunci cand la începutul lunii aprilie, două mii de români au fost trimisi la cules de sparanghel pe plantaţiile din Germania, în plină pandemie de coronavirus.

Cand a venit vorba de restrictionarea petrecerilor private, a teraselor sau a restaurantelor Covid19 a fost scos inca o data din traista de guvern pentru a arata ” pisica” romanilor.

Balba cu deschiderea scolilor, a teatrelor, inchiderea unor localitati si ulterior deschiderea acestora prin instanta a dus la scaderea increderii populatiei in puterea coronavirusului.

Bumerangul decizional impiedica din nou guvernul sa dea niste raspunsuri clare reprezentantilor  mass-media. A venit momentul unei noi bâlbe pentru reprezentantii statului pentru ca pe o parte ni se spune ca e ” nasol cu virusul” pe de alta parte se organizarea alegeri locale. Banii n-au miros, nici microbi, nici culoare.

Aglomerarea din sectiile de votare nu mai reprezinta un focar de infectie pentru organizatori. Indepartarea mastii pentru indentificarea alegatorului nu mai e problema pentru cei care ne bombardeaza din 5 in 5 minute pe televiziuni cu mesaje ” fiti iresponsabili!”.

Cum va fi făcută identificarea alegătorului- cu sau fără masca de protecție pe față – este una dintre principalele probleme pentru alegerile locale din 27 septembrie, iar soluția nu a fost încă găsită, după cum recunoaște premierul.

”Este principala problemă în ceea ce priveşte… Încă ne gândim cum soluţionăm această problemă (identificarea alegătorilor – n.r.)” a precizat Ludovic Orban.

Aglomerarea in interesul politic, nu este la fel ca la plaja, ca la terasa, ca la restaurant sau ca la teatru, este una benefica in opinia primului ministru:

„Eu cred că dacă toţi candidaţii respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic. (…) Dacă ei sunt responsabili, dacă ei respectă regulile, la rândul lor ei or să fie un exemplu pentru susţinătorii lor şi cred că poate să crească inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protecţie dacă îşi văd toţi candidaţii respectând aceste reguli. (…) Din punctul meu de vedere, dacă se respectă aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei şi în cursul procesului electoral este foarte mic”, a afirmat Ludovic Orban, conform news.ro.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Soarelui este singurul loc din lume unde politia rutiera are ordin sa-si execute serviciul cu spatele

Felul în care se circulă pe autostrăzile din România dovedește că foarte mulți șoferi fie …