Acasa Diverse Se schimbă legislatia financiara! Va fi ilegal sa imprumuti sume mici de bani de la prieteni inclusiv de la rude pana la gradul 1

Se schimbă legislatia financiara! Va fi ilegal sa imprumuti sume mici de bani de la prieteni inclusiv de la rude pana la gradul 1

2 min read
0
0
390

În ziua de astăzi, imprumutul are o conotație negativă și semnifică perceperea de comisioane.

Industria bancară se bazează pe cămătărie în esență, pentru că împrumută bani cu dobândă, dar legislația permite asta în multe țări, cu limitarea dobânzilor la împrumuturi. În România, cămătăria e pedepsită prin lege, dar e permisă pentru anumite instituții care au voie să o practice (bănci, case de ajutor reciproc etc.)

Pentru imprumuturile mici persoanele cu nevoi apeleaza la cunoscuti pentru a rezolva o problema ce tine de o suma de bani. In majoritatea cazurilor imprumuturile se fac fara dobanda si se incheie fara un act doveditor ele fiind un schimb intre cunoscuti sau neamuri.

Toti am cerut prietenilor diferite sume de bani de obicei mici pentru scurte perioade de timp. Insa din viitorul apropiat legislatia financiara nu va mai permite acest lucru. Se afla in discutie un proiect care va scoate in afara legii imprumutul acordat intre persoane particulare fiind excluse inclusiv rudele de gradul întâi. Toleranta va fi zero!

Legiferarea imprumuturilor va stabili clar ca cei care au nevoie de bani nu vor putea lua decat cu dobanda de la banci sau pentru sume mici de la IFN uri. Conform unui comunicat se relevă faptul că în România a fost identificată una dintre cele mai mari dobânzi anuale efective (DAE) din întreaga Uniune Europeană – 30341% (treizeci de mii trei sute patruzeci şi unu la sută), pentru un credit de 180 EURO acordat de către o instituţie financiar-nebancara (IFN) pe o perioadă de 30 de zile.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

În data de 2 octombrie se ard facturile la Universitate

„Dacă factura ta la energie sau gaz a explodat atunci vino cu ea la Universitate pe …