Acasa Front Se reduc taxele cu 50% pentru agentii economici din Poiana Campina

Se reduc taxele cu 50% pentru agentii economici din Poiana Campina

3 min read
0
0
161

Pentru cele doua luni in care a fost instituita starea de urgenta, Consiliul Local Poiana Câmpina a aprobat în ședința de joi, 23 iulie 2020, unele facilități fiscale pentru contribuabilii care plătesc impozit pe clădiri și taxă pe clădiri, aceasta initiativa venind din partea primarului comunei, Alin Moldoveanu.

Astfel, s-a aprobat reducerea cu 50% a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activități economice.

De asemenea, sunt scutiți de la plata taxei lunare pe clădiri contribuabilii care, în perioada stării de urgență, și-au întrerupt total activitatea.

Aceste facilități se acordă în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 69/2020, care modifică și completează Codul Fiscal, ordonanță care stabilește că, până la 14 august 2020, consiliile locale pot adopta astfel de facilități fiscale.

Termenul până la care beneficiarii acestor facilități trebuie să depună cererea și celelalte documente prevăzute de lege este 15 septembrie 2020.
„Este o măsură normală, prin care noi dorim să venim în sprijinul contribuabililor afectați de epidemie. De altfel, nu este prima dată când la Poiana Câmpina reducem unele taxe și impozite. Pe lângă faptul că, în ultimii opt ani, nu am majorat niciodată taxele și impozitele locale, pentru a nu împovăra populația și firmele, am redus unele categorii de impozite. Încă din anul 2014, noi am redus cu 10% impozitul pentru autoturismele proprietate personală ale persoanelor fizice, iar din 2015 și pentru autovehiculele persoanelor juridice. Din 2017 am redus impozitul pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice și persoanelor juridice, precum și impozitele pentru terenurile cu destinația curți, iar din 2018 am redus alte categorii de impozite și taxe. Acum era normal să venim în sprijinul celor a căror activitate a fost afectată în perioada stării de urgență, având baza legală necesară”, a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…