Acasa Diverse Să ne amintim de marea prosteală din 2005! Cum a reușit firma Maggi sa-si posteze logo-ul pe toate ferestrele apartamentelor din Romania cu 1000€

Să ne amintim de marea prosteală din 2005! Cum a reușit firma Maggi sa-si posteze logo-ul pe toate ferestrele apartamentelor din Romania cu 1000€

2 min read
0
0
1,033

Maggi este un brand internațional de condimente, supe instant și tăiței care își are originea în Elveția. Compania Maggi a fost achiziționată de Nestlé.

Campania de publicitate a brandului Maggi care s-a desfasurat in perioada februarie – aprilie 2005, a avut un impact urias pe piata in comparatie cu orice alta campanie publicitara din Romania.

Sub sloganul „Urmeaza-ti inima si castiga!”, Maggi isi invita consumatorii sa lipeasca inima Maggi pe fereastra apartamentului si sa astepte vizita uneia dintre cele trei caravane pentru a castiga zilnic pana la 1.000 euro.

80% din populatia urbana a primit in cutia postala pliantul campaniei ce contine inima Maggi, pe care consumatorul o putea decupa si lipi pe fereastra, cat si informatii detaliate despre campanie. În scurt timp, în spirit de turmă, toată lumea s-a conformitat!

Consumatorul de reclame din Romania nu este unul educat in domeniul strategiilor de marketing. Criteriile de decizie ale populatiei in aceasta zona sunt influentate de ignoranta, saracie si dorinta de imbogatire peste noapte. In viziunea sociologilor, un exemplu concludent a fost aceasta campanie de promovare a produselor Maggi din anul 2005.

Imaginati-va cat de tare a fost prosteala celor de la agentia de marketing! Inteligenta miscare de manipulare a consumatorilor, au transformat orașele României intr-o emblema Maggi, transformare bazata pe iluzia unui câștig de 200€.
Sa nu uitam si de scutirea taxelor pentru publicitate stradală pe care agenția autoare a acțiunii, n-a mai platit-o!

O țară întreagă a devenit Maggi!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…