Acasa Front Ratacirea de pe indicatoare! Casa de Cultură „a încurcat borcanele”

Ratacirea de pe indicatoare! Casa de Cultură „a încurcat borcanele”

9 min read
0
0
90

Casa Pionierilor încă mai stăruie în mintea unora, dar Casa de Cultură a Municipiului, până să zici cuvântul „municipiului” și chiar după aceea, este confundată și azi cu Casa de Cultură a Sindicatelor. Și iată cum face Dumnezeu cuib la barza chioară și cum, de la Anul Centenar încoace, Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală a căzut pară mălăiață și a scos la lumină o instituție fără profil, necunoscută publicului larg ploieștean și, cum spuneam, confundabilă până la convingerea că nu există.
În plus, această Casă de Cultură, prin onorata conducere, nu știe nici acum, că odată luată o hotărâre în Consiliu Local al oricărui municipiu, într-un fel sau altul, cum, necum, cu noi, cu alții, această hotărâre începe să prindă contur în viața cetățenilor. Și cu cât propunerea este de o anume clasă și de un anume calibru, cu atât mai mult e nevoie de mai multe capete luminate, s-o facă să devină realitate, să lucreze în echipă, să fie politicoși unii cu alții; că dacă greul a trecut, hotărârea s-a luat, aproape că e o formalitate ce urmează de-acum înainte, încât tot ce ți-a mai rămas să faci, este să nu fii bădăran. Simplu de tot!
În ce-i privește pe politicieni, în general, se pun de acord, atunci când o propunere vizează binele comun evident, chiar dacă propunerea vine de la un adversar.
Ei bine, Proiectul Taberei Internaționale de Sculptură Monumentală de la Ploiești este o astfel de propunere care s-a bucurat, în multe rânduri, chiar și de un vot unanim. Printr-o bună diplomație a conducătorilor urbei, faptul a fost posibil.
În privința acestui proiect al Taberei Internaționale de Sculptură Monumentală, inclusiv Consiliul Județean s-a implicat și a fost de folos.
Și dacă, într-un fel sau altul, toată lumea a înțeles generozitatea și frumusețea proiectului, Casa de Cultură a Municipiului, prin onor conducerea acestei instituții, a găsit de cuviință să răspundă acestui efort comun, prin ce credeți? Prin amplasarea a două indicatoare meschine, deci urâte, care să descopere ploieștenilor că în Parcul Municipal are loc un eveniment de talie Internațională.
Acuma, dacă s-ar fi rezumat doar la asta, onor conducerii, tot i-ar mai fi fost de înțeles până și meschinăria; că s-a grăbit, că nu se pricepe, chiar dacă e „de cultură”, că una, că alta, dar pe urâtele indicatoare, conducerea Casei de Cultură a Municipiului, a găsit de cuviință să se pună în vârful grămezii. Mirarea noastră rămâne, și nu e aceea că toți ceilalți, care au contribuit efectiv, sunt absenți, ci că prodigioasa instituție, care de zeci de ani este în pană de idei, a catadixit să treacă în rând cu dumneaei și Primăria. Probabil, o scăpare de moment!
Bineînțeles că pentru oricare altă instituție care, din Hotărârile Consiliului Local rezultă că au pus umărul, după acest hatâr final și unic făcut șefilor, nu s-a mai găsit niciun loc’șor pe meschinele tăblițe indicatoare. Oricât de mic ar fi fost să fie acest loc. Acuma și pe tăblițele alea, fiind ele însele mici, cât scris și câte alte alea să mai încapă!?

Și pentru a da și o dimensiune grămezii de instituții, ce va urma să-și capete și aceasta strălucirea cândva, peste ani, dar numai și numai căci peste ea s-a coțobănit, o așa de vlăguită în idei, dar aprigă la firitiseală pe de-a moaca, instituție, cum și este prea des deja pomenita Casă de Cultură municipală, vom numi aici partenerii acestui proiect și organizatori în aceeași măsură, pntru că fără aceștia n-ar mai fi avut obiectul muncii și nici pleașca ce a scos-o din anonimat pe susnumita instituție de cultură:

Filarmonica „Paul Constantinescu”
Teatrul „Toma Caragiu”
Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu Quintus”
Consiliul Local al Municipiului Ploiești
Consiliul Județean Prahova
Uniunea Artiștilor Plastici
Parcul Municipal Vest
Hotel „Central”
Asociația Culturală „24PHarte”

Și alți susținători, parteneri, organizatori, față de care și împreună cu cei enumerați, gogomănia e atât de mare, încât ori găsești o soluție grafică generoasă și dai Cezarului ce-i al Cezarului, ori faci frumos un indicator pur și simplu, cu dimensiunile ce se cuvin locului de amplasare – și gata!

Hai, schimbați tablele alea de-acolo! Cum să ai un indicator urât și meschin care să te conducă spre un loc al artelor frumoase!?

Din informațiile pe care le avem, evenimentul Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală din Ploiești, sub deviza „nu există patriotism fără patrimoniu”, face parte din proiectul mai amplu, al înființării și astfel transformării Parcului Municipal Vest, în cel mai mare Muzeu de Sculptură Monumentală Contemporană din Europa.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Ofiter DGA, spagar si informator pentru corupți

Inculpatul Martin Mihail, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei G…