Acasa Diverse Printr-un comunicat emis redactiei mediasud.ro, SGU Ploiești consideră indreptațită incălcarea legii de catre angajați, pentru că dispozitivul de blocare a roților este greu

Printr-un comunicat emis redactiei mediasud.ro, SGU Ploiești consideră indreptațită incălcarea legii de catre angajați, pentru că dispozitivul de blocare a roților este greu

5 min read
0
0
233

In urma articolelor publicate pe platforma on-line mediasud.ro, in care sesizam faptul ca angajatii SGU Ploiesti, care se ocupa cu blocarea autoturismelor parcate neregulamentar, aplica legea prin incalcarea aceleeasi legi, am primit pe adresa redactiei un comunicat din partea institutiei.

Societatea considera ca ilegitatea staționărilor este normală

Foto de pe pagina oficiala SGU de Facebook

Incalcarea legalitatii OUG 195/2002 este atat de fireasca pentru angajatii SGU, ca societatea posteaza chiar pe pagina oficiala astfel de imagini.

Conducerea societatii considera ca incalcălcarea Ordonantei de Urgenta nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice de catre angajatii SGU este îndreptațită, pentru că sistemele de blocare au in jur de 4,5 kg ( n-am gasit in O.U.G. 195/2002 o astfel de excepție de la lege)!

Rugam societatea sa aplice însemne aditionale semnelor de circulatie, unde se indica interzicerea opririi sau stationarii, cu specificatia daca staționați si aveti vre-un bagaj sau vre-o sacoșă in greutate de la 4,5 kg in sus, nu se aplica blocarea.

Iata comunicatul

” In urma solicitării dvs., inregistrata cu nr. 3359 din 13.02.2020, la societatea noastră, va aducem la cunostința următoarele, in conformitate cu informatiile furnizate de biroul de profil.

Prin natura contractului de delegare a gestiunii, stabilit cu municipalitatea, societatea noastra are obligatia de a pune in aplicare Hotarârile Consiliului Local, implicit aceea de blocare a autovehiculelor, parcate ilegal pe teritoriul municipiului.

Precizăm faptul ca autoturismul de intervenție se afla în timpul programului de lucru, nu era „parcat”, ci staționa temporar, pentru a permite echipei societații să îndeplinească prevederile HCL nr.2014/2015.

Totodata, mentionam ca greutatea unui dispozitiv de blocare este in jur de 4,5 kg si pentru derularea rapida a procedurii de deblocare, precum si evitarea ingreunarii/blocarii traficului in zona respectiva, echipa de blocare pozitioneaza autovehiculul in functie de aceste considerente

Nota redactiei:

Pentru evitarea „îngreunarii/blocarii traficului in zona” angajatii SGU ar trebui sa stationeze regulamentar. Si aici ne referim la toate actiunile pe care le fac pe parcursul zilei lucratorii de la ” blocari”. Cei care sunt in timpul serviciului si se deplaseaza pe raza municipiului Ploiesti, sa incerce sa aplice legea prin puterea exemplului. Iar daca cineva incalca legea sa fie sanctionat prin amenda contraventionala sau prin blocarea autoturismului, daca semnul de circulatie permite.

Sanctiunile trebuie aplicate fara unitati de masura  diferite, atat timp cat Ordonanta de Urgenta nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice nu face exceptie pentru angajatii SGU.

Nimeni nu e mai presus de lege….dar aici se pare ca e ca la Ploiești…….

Mai puteti citi pe mediasud.ro

Conducerea S.G.U. PLOIEȘTI sustine tacit ilegalitațile angajaților

Detalii pe link

Conducerea S.G.U. PLOIEȘTI sustine tacit ilegalitațile angajaților

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primaria Ploiesti aminteste ca nu putem invinge Ambrozia decat impreuna

Multe persoane considera primavara ca fiind sezonul polenului. Exista, insa, o planta care…