Acasa Campina Primaria Câmpina a incheiat un nou parteneriat la care vor participa tineri din doua licee impreuna cu voluntari internationali

Primaria Câmpina a incheiat un nou parteneriat la care vor participa tineri din doua licee impreuna cu voluntari internationali

3 min read
0
0
369

Ieri 4 mai 2021, Primăria municipiului Câmpina, a semnat un protocol de colaborare în cadrul proiectului ”Pentru Câmpina Europeană”. Partenerul administrației locale este Asociația GEYC din București, una dintre cele mai puternice asociații care derulează proiecte cu fonduri europene.

La întâlnirea cu primarul Alin Moldoveanu a fost prezent din partea asociatiei managerul general, Gabriel Brezoiu, alături de Georgiana Moldoveanu, profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

Foto: campinatv.ro

Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de patru ani, își propune realizarea unui sprijin reciproc în domeniile educație, cultură, mediu și social.

La modul concret, noul parteneriat presupune găzduirea de voluntari internaționali la Câmpina, respectiv implicarea tinerilor din Câmpina în proiecte de voluntariat european și implicarea acestora în activități educaționale și de protecție a mediului.

Misiunea Asociatiei GEYC este aceea de a îndruma tinerii care doresc sa se implice în schimbarea în bine a comunității din care fac parte. GEYC asta înseamnă – Grupul Tineretului European pentru Schimbare.

Pe termen scurt, în perioada 10-15 mai, GEYC va fi prezent la Câmpina, unde va organiza atelierului ”Game on Young Europeans!” .

Două licee câmpinene vor participa la acest proiect: Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” (coordonator prof. Georgiana Moldoveanu) și Liceul Tehnologic Energetic (coordonator prof. Simona Boeru). Proiectul își propune sa dezvolte un sentiment de apartenență la spațiul european pentru elevii de liceu. Atelierul se va desfășura online, în limba engleză.

Începând din această lună, la Câmpina vor fi prezenti doi voluntari din Franța și Italia, care vor participa la diverse acțiuni, inclusiv la acțiuni în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (24-30 mai), dar și la etapa a treia a campaniei ”Câmpina curată”, care va avea loc pe 5 iunie.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…