Acasa Front Pregătiri pentru Ziua Națională a României la Ploiesti. SGU a asigurat o parte din logistică

Pregătiri pentru Ziua Națională a României la Ploiesti. SGU a asigurat o parte din logistică

2 min read
0
0
68
Ziua Marii Uniri. Pe 1 Decembrie, românii sărbătoresc Ziua Naţională şi rememorează Marea Unire din 1918. Momentul istoric marchează întregirea ţării prin alăturarea Transilvaniei, iar festivităţile anuale le amintesc oamenilor de formarea României Mari, care a adus împreună poporul unit în spirit, limbă şi valori.
1 decembrie nu a marcat mereu Ziua Naţională, ci fost promulgată în 1990 de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial  nr. 95 din 1 august al aceluiaşi an.
Si in municipiul Ploiesti vor avea loc manifestari publice cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale drept pentru care Societatea de Gospadarire Urbana Ploiesti a asigurat o parte a logisticii pentru derularea in bune conditii a evenimentelor.
Astfel, personalul societății a derulat activități de amplasare a catargelor necesare arborării drapelelor și a suporturilor de susținere a
coroanelor, precum și de amenajarea perimetrelor verzi dinzona Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul”, locul în care se va organiza evenimentul în acest an, în cadru restrâns, potrivit reglementărilor legale de prevenire a transmiterii infecției cu COVID-19.
De asemenea, au fost înlocuite steagurile arborate la intrările în oraș, drapelul de la statuia lui Mihai Viteazul din parcul cu același
nume, precum și cele amplasate pe tronsonul Gara de Sud-Cablul Românesc.
În același timp, S.G.U. Ploiesti face apel la spiritul civic al ploieștenilor în sensul de a avea un comportament civilizat, având în vedere faptul că evenimentul din această zi este unul deosebit de important pentru întreaga națiune.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un de…