Acasa Front Paranoia rasismului! Invers, cum ai putea descrie o singura persoana alba dintr-un grup?

Paranoia rasismului! Invers, cum ai putea descrie o singura persoana alba dintr-un grup?

4 min read
0
0
599

Dacă în România, cu mici excepţii, a fost atacat, în mod brutal, în schimb, centralul din Craiova a primit sprijin din străinătate. Paradoxal, chiar din rândul unor foşti fotbalişti de culoare.

Sebastian Colţescu a devenit, din păcate, exemplul omului în care mai toţi dau cu picioare, într-un moment în care arbitrul de 43 de ani se află la pământ.
Chiar dacă e clar că centralul a folosit o formulare neinspirată, atunci când s-a referit la Pierre Webo drept „ăla negru“, amploarea luată de acest caz depăşeşte deja orice limită! Din fericire, sunt şi oameni care încearcă să-l protejeze pe Colţescu care, cu siguranţă, va fi sancţionat dur de UEFA şi scos definitiv din arbitrajul internaţional. Potrivit Telekom Sport, ultimul nume important care i-a sărit în apărarea românului e John Barnes, o legendă vie a clubului Liverpool.
Într-o declaraţie oferită pentru Daily Mail, Barnes (57 de ani), fostă extremă, cu 79 de selecţii în naţionala Angliei, a încercat să explice de ce Colţescu s-a referit la Pierre Webo cu apelativul „negru“.
Ce a spus John Barnes?
*Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup?
*Demba Ba (n.r. – atacantul celor de la Istanbul Başakşehir care a sărit la Colţescu) a spus că, dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus „ăla alb“. Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el (n.r. – Colţescu) ar fi spus „cel alb“. Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?
*Arbitrul (n.r. – Ovidiu Haţegan) nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial (n.r. – Sebastian Colţescu) trebuie să-i spună arbitrului spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre „cel negru“. Apoi, arbitrul (n.r. – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru e doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus „negro“… Dacă acesta e cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

În data de 2 octombrie se ard facturile la Universitate

„Dacă factura ta la energie sau gaz a explodat atunci vino cu ea la Universitate pe …