Acasa Front Paranoia rasismului! Invers, cum ai putea descrie o singura persoana alba dintr-un grup?

Paranoia rasismului! Invers, cum ai putea descrie o singura persoana alba dintr-un grup?

4 min read
0
0
334

Dacă în România, cu mici excepţii, a fost atacat, în mod brutal, în schimb, centralul din Craiova a primit sprijin din străinătate. Paradoxal, chiar din rândul unor foşti fotbalişti de culoare.

Sebastian Colţescu a devenit, din păcate, exemplul omului în care mai toţi dau cu picioare, într-un moment în care arbitrul de 43 de ani se află la pământ.
Chiar dacă e clar că centralul a folosit o formulare neinspirată, atunci când s-a referit la Pierre Webo drept „ăla negru“, amploarea luată de acest caz depăşeşte deja orice limită! Din fericire, sunt şi oameni care încearcă să-l protejeze pe Colţescu care, cu siguranţă, va fi sancţionat dur de UEFA şi scos definitiv din arbitrajul internaţional. Potrivit Telekom Sport, ultimul nume important care i-a sărit în apărarea românului e John Barnes, o legendă vie a clubului Liverpool.
Într-o declaraţie oferită pentru Daily Mail, Barnes (57 de ani), fostă extremă, cu 79 de selecţii în naţionala Angliei, a încercat să explice de ce Colţescu s-a referit la Pierre Webo cu apelativul „negru“.
Ce a spus John Barnes?
*Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup?
*Demba Ba (n.r. – atacantul celor de la Istanbul Başakşehir care a sărit la Colţescu) a spus că, dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus „ăla alb“. Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el (n.r. – Colţescu) ar fi spus „cel alb“. Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?
*Arbitrul (n.r. – Ovidiu Haţegan) nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial (n.r. – Sebastian Colţescu) trebuie să-i spună arbitrului spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre „cel negru“. Apoi, arbitrul (n.r. – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru e doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus „negro“… Dacă acesta e cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Actorul Serban Pavlu, cunoscut din serialul „Umbre”, va participa duminica 31 octombrie la cursa de biciclete de la Seciu, Prahova

Duminica 31 octombrie va avea loc în județul Prahova cursa de biciclete ” Seciu̶…