Acasa Campina Municipiul Câmpina a devenit prima localitate din județul Prahova care a fost inclusă în programul de prevenție și tratament al cancerului de col uterin

Municipiul Câmpina a devenit prima localitate din județul Prahova care a fost inclusă în programul de prevenție și tratament al cancerului de col uterin

2 min read
0
0
209

O delegație a mai multor instituții care derulează în zona Muntenia un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin a avut zilele trecute o intalnire, la sediul Primariei Campina cu primarul Alin Moldoveanu, pentru a discuta despre un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin. Cu acesta ocazie s-a semnat un protocol de colaborare, in urma caruia femeile din Câmpina pot apela un numărul de telefon pentru a se înscrie în programul de screening. Numarul pentru persoanele interesare este: 0721.933.020.

Acest program este cofinanțat din Fondul Social European si se numeste ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”.

Proiectul isi propune creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, oferite gratuit, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general pentru femeile cu vârste între 24 și 64 de ani, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare și tratament precoce al cancerului de col uterin. Se vor putea efectua gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV.

De mentionat este ca municipiul Câmpina a devenit prima localitate din județul Prahova care este inclusă în acest program, partenerii acestui proiect apreciind disponibilitatea și sprijinul oferit de Primăria Câmpina în derularea acestuia.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

O reușită a administratiei locale Campina! Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a apropbat proiectul pentru construirea unei săli de sport, la Școala Gimnazială „B.P. Hasdeu”

Astăzi, 14 aprilie 2021, a fost semnat contractul, în valoare de 16.260.252,36 lei, pentru…