Acasa Covid19 Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

2 min read
0
0
116
Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un decret a fost publicat în acest sens. Guvernul a decis că măştile textile realizate în casă nu protejează la fel de bine ca şi cea chirugicală ori ceq de tipul FFP2. În Europa, masca FFP2 este obligatorie de pe 17 ianuarie în Bavaria iar de luni, 25 ianuarie, ea este obligatorie în Austria, în spaţiul public.
În Franţa, doar trei tipuri de măşti sanitare mai sunt autorizate a fi purtate în spaţiul public: măştile chircurgicale, măştile FFP2 şi cele realizate din material textil dar industriale, de categoria 1, pe motiv că acestea pot fi verificate iar cele realizate acasă nu sunt verificate de autorităţi înainte de a fi purtate.
Oamenii de ştiinţă nu sunt cu toţii pro masca FFP2. Unii specialişti estimează că fiind o mască foarte bună, unii ar uita de gesturile minime sanitare – păstrarea unei distanţe fizice, spre exemplu.
Apoi, costul măştilor FFP2 este destul de ridicat. În Franţa, masca FFP2 este chiar şi de 10 ori mai scumpă decât cea chirurgicală.
În Austria, pentru ca toată lumea să îşi permită această mască, guvernul a decis să le scutească de TVA. Acum sunt vândute în supermarcheturi la 59 de euro-cenţi bucata, scrie www.rfi.ro
Dupa cum.stim  Guvernul Romaniei, a fost întotdeauna foarte atent la miscarile occidentale asa ca fara doar si poate este foarte posibil sa aflam in curand ca si in Romania, masca din panza nu mai valabila.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Covid19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

9 agenti de politie retinuti dupa ce au torturat doua persoane in urma unui conflict generat de portul mastii

Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului…