Acasa Front Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv în instanţă gradul profesional de procuror cu grad de Parchet General. In acest caz nu mai poate fi procuror sef european

Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv în instanţă gradul profesional de procuror cu grad de Parchet General. In acest caz nu mai poate fi procuror sef european

2 min read
0
0
208

Înalta Curte de Casație și Justiție îi dă o lovitură aproape fatală Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a pierdut în instanţă gradul profesional de procuror cu grad de Parchet General şi a revenit la gradul de Parchet de pe lângă Tribunal.

Astfel, ea pierde definitiv procesul cu Consiliul Superior al Magistraturii, ceea ce înseamnă că nu va mai putea ocupa funcția de procuror-șef la Parchetul European, întrucât gradul profesional de PÎCCJ era una dintre condițiile pentru a ocupa această funcție.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis joi, 11 noiembrie, recursul CSM și a constatat că Laura Codruța Kovesi nu deține gradul profesional de Parchet de pe lângă ÎCCJ. Kovesi revine astfel la gradul profesional de parchet de pe lângă tribunal.

Iată minuta pronunțată de judecătoarele Florentina Dinu, Maria Andries si Maria Hrudei:

„Admite recursul declarat de Consiliul Superior al Magistraturii impotriva sentintei cicile nr. 1348 dim 9 aprilie 2019 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta recurata si, in rejudecare: Respinge actiunea formulata de Kovesi Laura Codruta, in contradictoriu cu paratul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neintemeiata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 11 noiembrie 2021”.

În 2018, Secția pentru procurori a CSM a decis să nu îi acorde gradul profesional de PÎCCJ, fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României. Kovesi a atacat în instanţă decizia de atunci şi acum a pierdut definitiv.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Scurtă istorie a ploiestiului! De la instalații de foraj petrolier, la blugi, cartofi prajiti si hamburgeri

Prahova unul dintre cele mai industrializate județe din țară,  avea înainte de Revoluție u…