Acasa Eveniment IPJ Timiș l-a dat afara pe polițistul care a vorbit cu Orban, pentru ca a venit cu pistolul personal la muncă! Pam, pam!😀

IPJ Timiș l-a dat afara pe polițistul care a vorbit cu Orban, pentru ca a venit cu pistolul personal la muncă! Pam, pam!😀

4 min read
0
0
210

IPJ Timiș a trimis un comunicat luni seara, 18 mai, în care recunoaște că Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider sindical, a fost demis.
Răspunsul instituției vine la 5 zile după actul demiterii.  ”La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliție a unui polițist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Polițistului și Codului de  Etică și Deontologie”, precizează Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de poliție Județean Timiș. IPJ Timiș își motivează decizia de a-l da afară pe Valer Kovacs ”ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Polițistului și Codului de  Etică și Deontologie.”
”Menționăm faptul că, ultima sancțiune dispusă, cea de destituire din poliție, a fost din cauza comportamentului necorespunzător și neglijență în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliție a executat serviciul de patrulare și s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiș, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, precizează comunicatul.

Aceasta spune că a venit în unitate cu pistolul personal în 25 martie, însă cu o zi în urmă, depusese un raport prin care ceruse aprobarea să folosească pistolul personal la serviciu.

Foto si informatii: Libertatea.ro

IPJ Timiș nu menționează care e obiectul celorlalte 5 sancțiuni disciplinare aplicate lui Valer Kovacs.
Agentul demis spune însă că două dintre aceste sancțiuni disciplinare au ca obiect faptul că ar fi adus ”prejudicii de imagine” instituției prin ieșirile în presă.
Comunicatul IPJ Timiș privind demiterea liderului sindical Valer Kovacs precizează că  ”Anterior aplicării sancțiunii destituirii din poliție, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiș, structură formată din personal cu funcții de conducere”. Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiș a considerat că ”polițistul a dat dovadă de un comportament nedemn și ireconciliabil cu profesia de polițist”, arată comunicatul oficial.
Valer Kovacs a cerut ajutorul inclusiv lui Traian Berbeceanu al carui fan este.

Asteptam cu interes derularea evenimentelor exact ca intr-un stat bananier! Paine si circ! Cine va invinge? Sitemul sau………Stim raspunsul! Sau…..

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Campanie electorala, la Ploiesti, in ritm de Hip Hop

Am gasit pe contul de YouTube Robuu, o melodie de susținere pentru Razvan-Toma Stanciulesc…