Acasa Front În vremuri de criză avem nevoie de lideri hotărâți! Avocat Răzvan Toma Stănciulescu ne arată ca are o gândire orientată spre soluții eficiente!

În vremuri de criză avem nevoie de lideri hotărâți! Avocat Răzvan Toma Stănciulescu ne arată ca are o gândire orientată spre soluții eficiente!

5 min read
0
0
269

Răzvan-Toma STĂNCIULESCU, candidatul pentru funcţia de PRIMAR al Municipiului  Ploieşti, din partea Partidul Prahova în Acţiune, prin capacitatea sa deosebită de a înţelege oamenii, dar şi prin gândirea analitică orientată spre soluții eficiente, avocatul Răzvan-Toma Stănciulescu vine în fața ploieştenilor cu idei si actiuni proprii, ce ar putea schimba radical situatia orasului in cazul unei viitoare pandemii.

Un stat puternic este cel care oferă siguranţă şi încredere cetăţenilor săi, iar verificarea se face în momentele de cumpănă.

În ceea ce priveşte situaţiile cu risc de îmbolnăvire a populaţiei, în afară de măsurile sanitare, statul trebuie să fie pregătit de a răspunde în aşa măsură încât funcţionarea instituţiilor să fie cât mai puţin afectată, iar climatul economic să reziste tensiunii impuse de măsurile restrictive care duc la diminuarea unor activităţi.
Astfel, dacă unele activităţi comerciale private se pot opri, este obligatoriu ca instituţiile autorităţilor locale şi centrale să funcţioneze chiar în perioadele de criză, pentru a arătă că statul este în control şi pentru ca oamenii să-şi păstreze calmul şi încrederea în autorităţi – aspect extrem de important pentru ca autorităţile să beneficeze de cooperarea cetăţenilor, fără de care gestionarea unor astfel de perioade ar fi extrem de dificilă.
Cu alte cuvinte, cu cât autoritatea este mai organizată şi are planuri deja stabilite, pe care le pune rapid în practică, cu atât cetăţenii sunt mai liniştiţi şi mai motivaţi să coopereze, ceea ce e în beneficiul întregii societăţi.

În mod normal, de la izbucnirea epidemiei în China, autorităţile ar fi trebuit să fie în stare de alertă, să verifice dacă fiecare instituţie este pregătită de a pune în aplicare Planul de funcţionare în caz de epidemie, iar acest Plan să fi fost activat după declanşarea epidemiei în Italia.
Planul trebuie să plece de la principiul continuităţii furnizării serviciilor de către autorităţi, să ţină seama de importanţa protejării sănătăţii funcţionarilor, dar mai ales de faptul că tot ceea ce reprezintă Statul trebuie să fie în slujba cetăţenilor. Planul trebuie să fie cunoscut de către toată lumea şi exersat anual, la fel cum verficăm, lună de lună, sistemul de alarmare a populaţiei.

În acest context, adaug un nou punct la capitolul V. RESPECTUL PENTRU CETĂŢEAN din programul pe care îl propun pentru oraş, Ploieştiul nostru – Ordine şi Progres 2020-2024:
[…]
16. Elaborarea de către fiecare direcţie şi instituţie din subordinea Primăriei a unui Plan de gestionare şi funcţionare în perioade de risc epidemiologic crescut, astfel încât activitatea acestora să fie neîntreruptă.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…