Acasa Front În dosarul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, toate proble stranse de SRI si DNA au fost anulate

În dosarul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, toate proble stranse de SRI si DNA au fost anulate

2 min read
0
0
168

Toate probele strânse de DNA şi SRI în baza mandatelor de siguranţă naţională în dosarul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu au fost eliminate de instanţă. Practic, prin această decizie, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a mandatelor de supraveghere, precum şi a tuturor probelor obţinute în baza acestor mandate autorizate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre dosarul Carpatica, în care Bogdan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din Poliţia Română, a fost trimis în judecată în 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi dare de mită.

Soţul şefei DIICOT era, la data faptelor, administrator al unei firme. În acest dosar, a fost trimisă în judecată şi Angela Toncescu, membru în consiliul de administraţie al SC Carpatica Asigurări S.A.

DNA preciza, în 2017, că Dan Hosu ar fi convins un fost subaltern, să acceseze sistemul Evidenţei Persoanelor şi să furnizeze datele unor persoane decedate.

„În baza acestor informaţii, inculpatul Hosu Dan a urmărit să încheie mai multe înţelegeri patrimoniale cu urmaşii persoanelor decedate cu scopul obţinerii unui procent semnificativ, pentru sine, din sumele ce urmau a fi acordate de către societăţile de asigurări responsabile civilmente”, explica DNA.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…