Acasa Front Doi polițiști din Arad au participat la un jaf de 300.000 de euro. Au fost condamnati la închisoare cu executare

Doi polițiști din Arad au participat la un jaf de 300.000 de euro. Au fost condamnati la închisoare cu executare

3 min read
0
0
441

Doi polițiști din județul Arad, care au participat la un jaf de 300.000 de euro, au primit pedepse cu închisoarea mai mari, miercuri, când instanța a emis sentința definitivă după declararea apelului. Conform procedurii, instanţa va informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, care apoi le va desface contractul de muncă.

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat pe polițistul Marius-Petru Covaci la cinci ani închisoare în regim de detenție, în condițiile în care, în primă instanță, Judecătoria Arad îl condamnase, pe data de 28 ianuarie, la doi ani şi trei luni de închisoare.

Colegul său, poliţistul Denis-Alexandru-Nicolae Ţicală, a fost condamnat la trei ani închisoare în regim de detenţie, după ce în sentinţa iniţială primise doi ani de închisoare.

Polițiștii au fost condamnați pentru complicitate la tâlhărie calificată.

În acest dosar au mai fost condamnaţi Flavius Florin Vesa la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, faţă de trei ani în prima sentinţă, şi Dragoş Toadere la trei ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie calificată, faţă de doi ani de închisoare în prima sentinţă. Instanţa a mai decis ca una dintre cele două părţi vătămate să primească de la cei patru condamnaţi suma de 160.000 de euro, reprezentând prejudiciul material.

Soluţia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Furtul celor 300.000 de euro dintr-un seif din orașul Pâncota a avut loc cursul lunii noiembrie 2020, când 2 bărbați au intrat într-o casă peste o femeie în vârstă de 87 de ani.

Tâlhăria a fost comisă în orașul Pâncota, chiar localitatea pe care cei 2 polițiști trebuiau să o apere.

Ancheta a scos la iveală că primul polițist reținut în acest dosar ar fi asigurat ieșirea din clădire a celor 2 bărbați care au intrat în casa în care se aflau banii, iar cel de-al 2lea polițist i-ar fi ajutat prin alte metode la comiterea faptei, informeaza www.7media.ro.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…