Acasa Diverse Ce s-a intamplat cu actorul care l-a interpretat pe Isus in filmul „Jesus of Nazareth”

Ce s-a intamplat cu actorul care l-a interpretat pe Isus in filmul „Jesus of Nazareth”

3 min read
0
0
323

Ce face Robert Powell la 44 de ani după ce l-a interpretat pe Iisus

Multă lume a auzit că actorul Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus în filmul celebru al lui Franco Zeffireli, a înnebunit după terminarea filmului. Nimic adevărat.

După rolul din Iisus din Nazaret, Robert Powell, a continuat să fie activ, inclusiv pe micile ecrane, însa nu a  reuşit niciodată să mai depăşească interpretarea pe care a avut-o în celebra peliculă, actorul britanic continuând să fie asociat cu Iisus, rol în care a avut o interpretare magnifică.

Robert Powell s-a născut pe 1 iunie 1944. În timp ce era student la Universitatea din Manchester, Robert Powell şi-a început cariera teatrală în 1964. În anul 1977 a jucat în filmul „Jesus of Nazareth”, fiind totodată cel mai important rol al carierei sale.

Mai este cunoscut pentru interpretarea agentului secret Richard Hannay. Datorită vocii sale distinctive, a fost distribuit ca narator în numeroase reclame și documentare.

Robert Powell

Filmul „Iisus din Nazareth” a fost lansat în 1977 și a fost regizat de Franco Zeffirelli. Producția, o mini serie de peste șase ore, prezintă viața Mântuitorului Iisus Hristos.

Puțini știu că, inițial, Robert Powell fusese distribuit în rolul lui Iuda. Dar regizorul Franco Zeffirelli a decis să îl distribuie în rolul principal, după ce i-a observat privirea. Ochii lui se potriveau personajului Iisus Hristos, pentru că avea o privire extrem de blândă.

Într-una dintre zile, urmărind atent filmările, Zeffirelli s-a oprit pe ochii lui Robert, realizând că aceia ar putea fi ochii lui Iisus. Le-a cerut celor de la machiaj să îl aranjeze pe Robert aşa cum trebuia să arate Iisus în film. În momentul în care actorul a ieşit din cabina de machiaj, toată echipa de filmare a amuțit.

„Se spune că femeile de serviciu de pe platourile de filmare au câzut în genunchi vazându-l pe actor machiat”, relatau multe persoane la acea vreme.

„De la păr până la siluetă, eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar”, declara Robert Powell.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

De ce nu trage politistul cu pistolul? In cazul de la Buzau pistolul era prea mult pentru astfel de interventii, iar bastonul era prea putin

Cazul activistului civic agresat intr-un sat din Buzau de fata cu politia arata cat de vul…