Acasa Front Barbatul de 44 de ani confirmat cu coronavirus, care a refuzat internarea si a decedat acasa dupa doua zile, nu a murit de Covid 19

Barbatul de 44 de ani confirmat cu coronavirus, care a refuzat internarea si a decedat acasa dupa doua zile, nu a murit de Covid 19

3 min read
0
0
245

Valentin Boldea, medic primar la DSP Galați și fost director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, infirmă cauza inițială a decesului unui bărbat de 44 de ani din Galați, confirmat cu coronavirus, care a refuzat spitalizare a și a murit după două zile acasă.

Valentin Boldea precizează că pacientul suferea de obezitate şi avea probleme cardiace. Acesta s-a simţit rău şi a fost dus la spital, acuzând febră şi tuse, iar personalul medical a asociat simptomele cu cele specifice noului coronavirus.

Doar că cele două simptome sunt întâlnite şi la persoanele care au suferit un infarct. E adevărat că, deși era suspect de coronavirus și a fost testat, bărbatul a refuzat internarea, iar după două zile mai târziu s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa.

Atunci, în timp ce era transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, a suferit un infarct, iar medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze.

”Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare.

Foto sugestiv

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…