01 octombrie, 2020
Acasa Economic Autostrada A3 Ploiești-Brasov a suferit cateva modificari. Va trece pe lângă Bușteni și Sinaia

Autostrada A3 Ploiești-Brasov a suferit cateva modificari. Va trece pe lângă Bușteni și Sinaia

2 min read
0
0
128

CNAIR a publicat un nou proiect pentru autostrada A3 Ploiești-Brașov, care va trece pe lângă Bușteni și Sinaia. Va fi finalizată în acest deceniu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut public noul plan privind construcția autostrăzii A3 Ploiești-Brașov. Aceasta va suferi modificări cuprinzătoare, ceea ce înseamnă că și studiul de fezabilitate — întocmit în 2006 — va trebui actualizat în concordanță.

Principalele modificări ale proiectului apar în zona stațiunilor Bușteni și Sinaia, care vor fi ocolite printr-o serie de tuneluri. Viteza maximă a autostrăzii va fi de 140 km/h acolo unde permite relieful. Vor exista și porțiuni cu viteză maximă de 120 km/h

Studiul de fezabilitate va dura 30 de luni, cărora li se adaugă 6 luni pentru autorizarea lucrărilor, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuție și încă 4 luni pentru licitarea proiectului. În total vor fi necesari aproape patru ani pentru pregătirea noului proiect. Lucrările propriu-zise vor dura — cel puțin pe foaie — încă 5 ani, ceea ce înseamnă că dacă nu vor exista din nou modificări ale proiectului, autostrada A3 Ploieși-Brașov va fi finalizată în 2029.

Autostrada Ploiești-Brașov va fi împărțită în 5 sectoare: București-Moara Vlăsiei-Ploiești, Ploiești-Comarnic, Comarnic-Predeal, Predeal-Cristian, Cristian-Codlea. În acest moment, singurul lot la care se lucrează este cel de la Râșnov la Cristian, de 5 kilometri lungime.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…