Acasa Diverse Afla in ce conditii poti conduce cu permisul suspendat

Afla in ce conditii poti conduce cu permisul suspendat

4 min read
0
0
95
Poliţiştii vă pot lua permisul dacă vă prind că încălcaţi anumite reguli rutiere, dacă adunaţi 15 puncte de penalizare în ultimul an sau dacă sunteţi implicaţi în accidente cu victime. În unele condiţii, însă, şoferii pot circula chiar şi cu permisul suspendat.
Este vorba despre situaţia în care şoferul se simte nedreptăţit şi contestă procesul verbal de constatare a contravenţiilor.
Se poate face asta printr-o plângere, care trebuie depusă în termen de 15 zile, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. Plângerea practic suspendă executarea amenzilor şi sancţiunilor contravenţionale de la data înregistrării acesteia şi până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
Dacă, însă, instanţa nu vă dă dreptate şi menţine procesul verbal realizat de către poliţist, trebuie să vă prezentaţi la Serviciul Rutier şi să predaţi permisul de conducere în cel mult 15 zile de la pronunţare. Dacă nu faceţi asta, perioada suspendării se mai majorează cu încă 30 de zile.
În acest caz se reţine permisul de conducere şi se eliberează o dovadă cu drept e circulaţie, valabilă până la sfârşitul zilei în care s-a predat permisul. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, operează din ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere.
Dacă vi s-a luat permisul pentru 60 sau 90 de zile, puteţi beneficia de o reducere la 30 de zile a suspendării dacă aţi fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, dacă aveţi permisul de mai mult de un an, în ultimii doi ani nu aţi mai avut permisul suspendat şi dacă în ultimii trei ani nu aţi mai beneficiat de o reducere a suspendării.
Dacă însă aţi fost implicat într-un accident de circulaţie cu pagube materiale în timp ce conduceaţi băut sau vi s-a luat permisul pentru că nu aţi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele erau coborâte sau semnalele cu lumini roşii sau sonore sunt în funcţiune, nu aveţi şanse să beneficiaţi de o reducere a suspendării.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Atentie ploiesteni! Incepand de luni S.G.U. va ridica autoturismele parcate neregulamentar

SGU Ploiești aduce la cunoștința posesorilor/conducătorilor de autovehicule faptul că, înc…