Acasa Front Adrian Streinu-Cercel, a precizat într-o conferinţă de presă, în ianuarie 2020, că riscul ca noul coronavirus să ajungă în România este extrem de redus

Adrian Streinu-Cercel, a precizat într-o conferinţă de presă, în ianuarie 2020, că riscul ca noul coronavirus să ajungă în România este extrem de redus

1 min read
0
0
137

Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a precizat, într-o conferinţă de presă în ianuarie 2020, că riscul ca noul coronavirus din China să ajungă în România este extrem de redus. El a spus că Institutul are toate capabilităţile pentru a primi, diagnostica şi trata potenţialii pacienţi.

„Majoritatea sunt forme ușoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară.

China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus.

Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a mai precizat la acea vreme Adrian Streinu-Cercel.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…